Do nového soutěžního ročníku jsme se rozhodli, že kromě krajské soutěže přihlásíme i B tým do okresního přeboru mladších žáků. K tomuto kroku nás vedl poměrně vysoký počet hráčů v souklubí. Navíc jsme chtěli, aby si na hru na větším hřišti začali zvykat i hráči starší přípravky.
Náš tým A mladších žáků odehrál na podzim úctyhodných 30 zápasů. Nakonec jsme se jako FKM Javorka/SK Miletín umístili na krásném druhém místě ve skupině A. Vybojovali jsme si 63 bodů se ztrátou 9 bodů na první mužstvo.
Díky tomuto výsledku jsme se pro jarní část soutěže kvalifikovali do finálové skupiny, kam postoupily z každé takovéto skupiny vždy jen dva nejlepší celky. Proto nás na jaře čekají neznámí, zato kvalitní soupeři, jako např. Spartak Rychnov nad Kněžnou, Sokol Třebeš, TJ Hoříněves/ TJ Slavoj Předměřice, SK Rozkoš/ TJ Sokol Velká Jesenice, SK Dobruška/TJ Spartak Opočno. Mimo to změříme síly s rivalem TJ Jiskrou Hořice.
Jako trenéři pevně věříme, že i zde s naším kádrem odehrajeme krásné zápasy, předvedeme naše fotbalové umění a získáme spoustu bodů. Tým na to rozhodně má. Bude už tedy pouze na hráčích, jak se s touto výzvou popasují.
V herním projevu, který jsme jako tým v podzimní části předváděli, je samozřejmě pořád co zlepšovat. Když naše výkony porovnáme se sezónou minulou, rozhodně došlo k výraznému zlepšení. Ať už se bavíme o týmovém herním projevu, nebo i o projevu jednotlivých hráčů. Během sezóny byly k vidění parádní zápasy, na které se jistě budeme moct těšit i v jarní finálové skupině. S naším umístěním a předváděnou hrou jsme jako trenéři spokojeni. Pevně věříme, že tomu tak bude i nadále.
Dělá nám velkou radost, že na sobě celý tým pracuje a stále posouvá své dovednosti. I když se u nás v průběhu sezóny vystřídalo několik hráčů, pořád se čím dál víc jako tým stmelujeme a stává se z nás jedna velká rodina. Ostatně, pevně věříme, že v tom budou všichni nadále pokračovat.
Na závěr bychom rádi poděkovali těm, kteří nám jakýmkoli způsobem pomáhají, a celému týmu hráčů za jejich přístup a disciplinovanost.
Béčko mladší žáci
Jak již bylo napsáno výše, z důvodu vyššího počtu hráčů a zachování jejich herní praxe bylo rozhodnuto představiteli obou oddílů souklubí, že se k mistrovským utkáním přihlásí i B tým. Jeho osou budou hráči, kteří nenastupují pravidelně v krajské soutěži. Tento záměr byl splněn vrchovatě. Výsledky rezervního týmu byly pozvolné, po slabším rozjezdu se nakonec tým v polovině soutěže nachází na 7. místě.
Radek Šorm
trenér