Výbor fotbalového oddílu SK Miletín se na jaře letošního roku rozhodl začít podporovat rozvoj té nejmladší fotbalové generace. V květnu jsme uspořádali nábor mezi dětmi z Mateřské školy Korálka Miletín a Mateřské školy Rohoznice. V průběhu června jsme zahájili tréninky
dětí, budoucnosti miletínského fotbalu. Začátkem září se stabilizoval kádr mužstva: 9 hráčů ve věku od 5 do 7 let
A začaly 2x týdně pravidelné tréninky pod vedením Vladimíra Marka, Miloše Poláčka a Jindřicha Kulhánka.
Pro děti začalo nejtěžší období prvních fotbalových krůčků. Musely propojit dětskou hravost se smyslem pro kolektivní hru dle fotbalových pravidel. K překvapení trenérů velice rychle děti pochopily, o čem vlastně fotbal je. A začaly na sobě usilovně pracovat. Každý trénink bylo vidět pokrok. A pak před námi byla velká výzva: zúčastnit se prvního fotbalového turnaje minipřípravek- školiček, pořádaný OFS Jičín 19. října v Miličevsi.
Pro naše malé hráče i trenéry velká neznámá. Hřiště, na kterém se hrálo: rozměry 25×20 m se dvěma brankami na každé straně, s hracím časem 1×12 minut, počet hráčů 3+0 (bez brankáře), s hokejovým střídáním během hry. To bylo pro naše kluky velice náročné.
Ani los turnaje nebyl na první pohled pro naše mužstvo příznivý. Museli jsme s dvouminutovou přestávkou odehrát první čtyři utkání v řadě za sebou. Ovšem výsledky předčily veškerá očekávání trenérů, našich hráčů i přítomných rodičů:
Miletín – Hořice A 9:5
Miletín – Hořice B 5:3
Miletín – Miličeves A 11:2
Miletín – Miličeves B 7:6
Miletín – Chomutice 7:2
Turnaj jsme suverénně vyhráli. Všichni jsme si ověřili, že když se dá do zápasu fotbalové srdce a nechybí fyzické nasazení hráčů do poslední minuty zápasu, je možné porazit i ty nejsilnější soupeře. V tomto duchu se neslo i rozloučení hráčů minipřípravky a rodičů s podzimní fotbalovou sezónou 1. listopadu v restauraci Na hřišti. Vydařené odpoledne za přítomnosti předsedy fotbalového oddílu Ondřeje Machačky vyvrcholilo předáním
předvánočního dárku všem hráčům. Každý si odnesl fotbalový dres se svým budoucím číslem do dalších zápasů a teplákovou soupravu s logem SK Miletín.
Teď se již těšíme na první turnaj na jaře 2020. Díky teplákové soupravě každý pozná budoucí hvězdy miletínského fotbalu. Ke konci letošního roku si v tělocvičně zahrajeme vánoční fotbal a začátkem měsíce ledna zahájíme pravidelné tréninky.
Trenéři mužstva přejí hráčům i jejich rodičům hezké prožití vánočních svátků a do nového roku 2020 hodně zdraví a osobních úspěchů nejenom ve fotbale.
Vladimír Marek
vedoucí mužstva