SK Miletín má své malé fotbalové reprezentanty

O druhém prodlouženém květnovém víkendu měly fotbalové kategorie mladší a starší přípravky volno ve svých soutěžích. Na vybraných stadionech v rámci kraje se v neděli a v pondělí hrály venkovní fotbalové přebory v jednotlivých věkových kategoriích 2005 až 2008 a mladší. Každý OFS postavil mužstvo ze svých nejlepších hráčů. OFS Jičín skončil v tvrdé konkurenci ostatních OFS na pěkném 4. místě, když dokázali porazit OFS Trutnov. Celý turnaj se odehrál za pěkného počasí v krásném sportovním areálu FC Nový Hradec Králové.

OFS Jičín ročník 2007 náš SK Miletín reprezentovali brankář Jiří Vaniš a hráči do pole Jakub Machačka a Tomáš Urban. Chlapci měli možnost poznat práci jiných trenérů, vyzkoušeli si náročnost souhry s jinými spoluhráči, se kterými jinak nehrají. Museli ze sebe vydat to nejlepší, co se zatím naučili z fotbalové abecedy. Zároveň poznali nové kamarády a získané zkušenosti je jistě povedou k ještě většímu úsilí při práci na trénincích a v zápasech SP.

Brankář Jirka navíc reprezentoval ještě v pondělí starší kategorií ročník 2006 na turnaji, který se odehrál v nedalekých Hořicích na Gothardě. OFS Jičín obsadil také 4. místo. Dokázali porazit OFS Trutnov a remizovat s OFS Náchod. Jen nešťastná tečovaná střela na Jirku v poslední vteřině zápasu s Náchodem znamenající vyrovnání připravila kluky o konečné 3. místo.

Za tímto stojí nejen talent a chuť sportovat a pracovat na sobě, ale velký DÍK patří také trenérům našeho SK, kteří se všem dětem věnují a učí je správným fotbalovým návykům a zápalu pro hru.

Autor: Jan Vaniš