SK Miletín „A“ – TJ Sokol Bílá Třemešná 1:1 (0:0) PK.4:3
Branka: Hátle

Richter – Nosek, Machačka, Krušina, Jukl – Ročín, Němeček, Krátký, Hátle, Vondrouš (84.Novotný) – Urban (46.Bartoníček)


V sobotu jsme za slunečného počasí přivítali v derby Bílou Třemešnou. V tomto utkání jsme chtěli odčinit nepovedené utkání s Českým Meziříčím udržet se v kontaktu s týmy před námi. Od začátku zápasu se hra přelévala ze strany na stranu. Hrálo se spíše bojovné utkání, kde většina útoků končila na pozorné obraně. Největší šanci první půle měl po pěkném uvolnění od Urbana Ročín, ale branku hranice penalty těsně přestřelil. První poločas proto skončil bezbrankovou remízou.

Vstup do druhého poločasu se nám povedl na jedničku. V 50. minutě čerstvý Bartoníček dotíral na brankáře, který zbrkle chytil malou domů a zahrávali jsme nepřímý volný kop. Toho se ujal Machačka, jehož střelu na zadní tyč stačil Dobřichovký vyrazit před sebe a po několika odrazech se míč dostal k Hátlikovi, který zakončoval do prázdné branky. Poté na kopačky hostů vloudila nervozita, a mi jsme naše vedení kontrolovali. Náskok jsme mohli navýšit, ale štěstěna nám tentokrát nepřála, když Vondrouš nejprve trefil tyč a dorážku Ročína vykopl z branky obránce. Těsný náskok se nám ale opět nepodařilo udržet až do konce. V 85. minutě první šanci Hažera výborně vychytal Míra, ale z následujícího rohu se Hažer už nemýlil a „angličanem“ srovnal na 1:1. Po nerozhodných devadesáti minutách proto rozhodoval penaltový rozstřel. V tom se nám tentokrát dařilo proměnit všechny pokutové kopy, zato soupeř jednou minul a jednu penaltu Míra chytil. Díky tomu jsme si připsali další bod do tabulky. Příští týden nás čeká velmi těžké utkání proti druhým Libčanům.

Kraus – vedoucí mužstva (domácí):

V utkání, které lze považovat za derby, se před pěknou diváckou kulisou hrál rychlý a důrazný fotbal. Šancí si obě mužstva mnoho nevypracovala a tak se do šaten odcházelo za bezbrankového stavu. Ve druhé půli šli domácí po hrubé chybě soupeře do vedení. Ale ani tentokrát své vedení neudrželi. V 85.minutě hosté vyrovnali a o výsledku museli rozhodnout penalty. V nich se našim střelcům dařilo a když Richter jednu penaltu chytil bylo o výsledku rozhodnuto.

A. Šolc – asistent trenéra (hosté):

Chtěli jsme odčinit nepovedené zápasy z posledních kol. To se nám, ale vůbec nepodařilo. Herní kvality jsme nedokázali ukázat. Zápas byl spíše bojovný. Po hrubé chybě, jsme dostali gól z dorážky nepřímého kopu a padla na nás ještě větší nervozita. Naštěstí v závěru jsme z přímáku vyrovnali. Bod navíc z penalt se nám opět nepodařilo získat.

Diváků: 200
Rozhodčí: Krotil