SK Miletín „A“ – Jiskra Hořice 2:0 (1:0)
Branky: Urban 2

Richter – Nosek, Krušina, Novotný, Jukl – Krátký (87. Kněžourek L.), Machačka, Ročín – Němeček (69. Bartoníček), Hátle – Urban (88. Kulina)


Za slunečného počasí jsme v dalším kole přivítali v dalším domácím derby sousední Hořice. Díky postavení obou mužstev v tabulce byli hosté favorité, my jsme ale potřebovali vyhrát, tak jsme nastoupili s ofenzivní taktikou s cílem získat všechny 3 body. K utkání jsme nastoupili kompletní.

Od první minuty jsme na Hořice vlítli a hráli jsme s nimi vyrovnanou partii. Díky našemu napadání jsme si vytvořili několik nadějných šancí, které jsme opět trestuhodně zahazovali. Nejprve Urbanovi chyběli centimetry, aby dosáhl na přihrávku za obranu, poté stejný hráč vyhrál souboj s obráncem, ale Žižka jeho hlavičku reflexivně vyrazil opět k Mrcovi, který tentokrát svoji dorážkou Žižku už překonal, ale míč směřující do branky vykopl hostující obránce. V další šanci se pěkně ve vápně uvolnil Machačka, ale zakončil pouze do bližší tyče. Ve 30. minutě se už ale skóre měnilo. Němeček vystihl kličku Rubeše a uvolnil Machačku. Ten sám před brankářem přihrál zpět na Němečka, jehož střelu mířící do branky zastavila ruka Palma. Následovala červená karta a penalta, kterou Mrca s přehledem proměnil 1:0. Hosté byli průběhem zápasu zaskočeni a i díky svým nepřesnostem měli problém se dostat na dostřel naší branky. Do kabin jsme tedy odcházeli s jednobrankovým vedením, kde skóre mohli být klidně i vyšší.

Ve druhém poločase jsme upustili od své aktivity a do hry se častěji dostávaly oslabené Hořice. Fotbalisté Jiskry tak drželi míč častěji na svých kopačkách a kombinovali na naší polovině. I přes svoji převahu si ale hosté výraznější šance nevytvořili. Díky ofenzivním snahám Hořic se nám otevíraly možnosti rychlých protiútoků, ty se nám ale dlouho nedařilo využívat, a tak jsme se čím dál více strachovali o výsledek. Ke konci zápasu ale hosté udělali obrovskou chybu, když na půlce hřiště udělal chybu Nečesaný a do úniku se dostal nestárnoucí Mrca. Ten všem pláchl a nadvakrát překoval Žižku – 2:0. Rozhodčí následně zápas ukončil a my jsme si mohli připsat do tabulky veledůležité 3 body, kterými jsme ještě udrželi šanci na záchranu. V dalším zápase musíme tyto vydřené body potvrdit v Kunčicích, které jsou těsně před námi.

Kraus – vedoucí mužstva (domácí):
K vidění byl zápas dvou rozdílných poločasů, v tom prvním jsme měli dobrý pohyb, dobře jsme kombinovali a připravili si několik brankových příležitostí. Bohužel využít se nám podařilo jen jednu, kdy Urban proměnil penaltu.V druhém poločase jsme předvedli naši klasiku – přestali jsme běhat, nebyli jsme na míči a přenechali jsme hostům iniciativu. Naštěstí naše obrana hrála bez chyby a soupeře do žádné tutové šance nepustila. V 87.min pečetil z rychlého protiútoku naši výhru Urban.
A. Šolc – asistent trenéra (hosté):
Porážka v Miletíně je ostudou. A to i přes dobrý výkon domácích a další okolnosti v utkání (pokutový kop a vyloučení). Jde však jen o fotbal. Daleko důležitější je, aby byl Pája Kuneš v pořádku. Tímto mu všichni držíme palce a přejeme brzké uzdravení.

Diváků: 300
Rozhodčí: Miškář