SK Roudnice- SK Miletín „A“ 1:1 (1:0)
Branka: Krátký

Sestava: Richter – Nálevka, Machačka, Kněžourek. Novotný (21.Lámr) – Jukl, Němeček, Krátký (82.Kulina), Vondrouš – Ročín, Urban

V neděli zajížděl náš A tým na půdu Sokola Roudnice, kde na nás díky své kvalitě čekal velice těžký soupeř. Navíc z pracovních důvodů chyběl Hátle a zranění Nosek s Bartoníčkem.

Favorizovaní domácí udeřili hned v úvodu první půle, když si v 7. minutě naběhl na kolmici ze středu hřiště Kučera a prostřelil Richtera – 1:0. Domácí ve své aktivitě nepolevovali a dostávali se do šancí, které naštěstí pro nás nedokázali proměnit. Naopak náš tým se k ohrožení Tomka dostával jen sporadicky, největší šanci měl na kopačce Němeček, jeho nedůraznou střelu však domácí gólman zlikvidoval.
Do druhé půle jsme šli s cílem vyrovnat se domácím v aktivitě a pokusit se zvrátit výsledek v náš prospěch. Postupně jsme se Roudnici začali vyrovnávat v agresivitě a dostávat se i do šancí. V 63. minutě z jedné takové prokázal Martin Krátký svoje léty nabyté zkušenosti, lišácky si počkal na odražený míč uvnitř pokutového a překonal bezmocného Tomka – 1:1. V dalším průběhu jsme měli i další náznaky šancí, dokonce šli domácí do desíti. Bohužel jsme se v naší přesilovce nedokázali výrazněji prosadit, naopak domácí byli velice nebezpeční zejména díky řadě standartních situací. Žádný z týmů se však již neprosadil a o bodu navíc tak musely rozhodnout penalty.

K pokutovým kopům se naši borci postavili v pořadí: Machačka, Urban, Ročín, Jukl, Němeček. Naše střelecká potence však byla prachbídná, když se trefil pouze Ročín a tak bod navíc zůstal v Roudnici. I přes toto selhání je bod s takto kvalitním soupeřem zlatý a doufejme, že bude odrazem k lepším výkonům. Za týden o pouťové sobotě totiž přivítáme FC Nový Hradec Králové, který má pouze o tři body více než náš tým.

Frýda Milan, trenér (domácí):
Zlepšený herní projev oproti minulým zápasům. Utkání jsme měli rozhodnout v první půli, když jme nevyužili 2 vyložené šance. V druhé půli přišel trest v podobě vyrovnání z jediné šance hostí. Následovalo vyloučení našeho hráče, přesto jsme mohli dát vítěznou branku, ale ani další šance jsme neproměnili. Na penalty nás opět podržel M. Tomek a špatná muška hostí. Zveme fanoušky na příští derby utkání do Libčan, kde se pokusíme potrápit favorita soutěže.
Kraus – vedoucí mužstva (hosté):
Na hřišti oblíbeného soupeře byli domácí v první půli lepší a zaslouženě šli do vedení. Ve druhé půli jsme zvýšili bojovnost a výsledkem byla vyrovnávací branka Krátkého. O dělbě bodů tak musely rozhodnout penalty. Ty byly v našem podání vesměs tragické a tak si druhý bod připsali domácí.

Diváků: 150
Rozhodčí: Lavrenčíková