SK Miletín „A“ – Sokol Třebeš 1:4 (1:4)
Branka: Němeček

Sestava: Richter – Nosek, Machačka, Kněžourek, Nálevka (46.Hátle) – Bartoníček, Brentner, Němeček, Krátký – Vondrouš, Andrle, (77.Kulina)

V sobotu jsme na domácím trávníku hostili pátou Třebeš. Hosté přijeli s velice mladým týmem a rozhodně se dalo očekávat, že na nás od začátku utkání vlítnou. My jsme opět nemohli počítat s několika hráči základního kádru. Z pracovních nebo zdravotních důvodů chyběli Novotný, Leplt a Urban.

Začátek zápasu se nám vůbec nevyvedl a duchem jsme snad byli ještě v kabině. Toho dokázali ofenzivně ladění hosté z Třebše dokonale využít. Třebeš na nás vlétla, usadila se na naší polovině a vytvářela si jednu šanci za druhou. Na první gól zápasu diváci nečekali dlouho, už ve druhé minutě se skrze nedůraznou naši obranu prosadil Majer – 0:1. Hosté se po brzký vedoucí brance rozjeli k ještě ofenzivnějšímu výkonu. V 10. minutě jsme soupeři darovali výhodu pokutového kopu, když Brentner nešťastně fauloval hostujícího útočníka. K penaltě se postavil Michal, kterému se podařilo překonat Míru prudkou ranou k tyči. Svůj drtivý nástup do zápasu hosté dokonali o dalších pět minut později. V 15. minutě se do zakončení dostal Štajer a Míra musel lovit míč ze své sítě potřetí. Třebeš se tak v úvodní čtvrthodině ujala pohodového vedení o tři branky. V dalším průběhu první půle hosté ubrali a hra se tak začala vyrovnávat. Ve 20. minutě nám po dvou neproměněných šancích podařilo snížit, když brankáře Heřmana překonal Němeček – 1:3. Třebeš však žádné drama nepřipustila a ještě do konce první půle se hostům povedlo přidat čtvrtý gól. Ve 44. minutě svojí šancí nepohrdl Semerák a upravil výsledek na poločasových 1:4.

Ve druhém poločase hosté kontrolovali vývoj zápasu a hlídali si své pohodlné vedení. My jsme se přes pozornou obranu Třebše nedokázali dostat do nějakých výraznějších šancí, ale ani útočníci Třebše se už ve druhé půli neprosadili, a tak si hosté odvážejí z Miletína výhru 1:4. V posledním kole náš čeká další derby se sousedním Bělohradem, kde chceme důstojně zakončit nepovedený podzim v 1.A třídě.

Antonín Kraus – asistent trenéra (domácí):
Do utkání jsme vstoupili tragicky a již po čtvrt hodině prohrávali o 3 branky. Pak se nám podařilo vstřelit gól. Pohyblivější hosté však nadále kontrolovali hru a tak se nám vývoj zápasu otočit nepodařilo.
V. Krykorka – vedoucí mužstva (hosté):
Hned v úvodu se nám podařilo na domácí vletět a vstřelit do patnácté minuty 3 goly. Domácí pak kontrovali golem po hezké kombinaci, ale to bylo z jejich strany vše. Naopak po hrubé chybě obrany jsme do poločasu náskok ještě navýšili. A tak se oboustranně slušně vedené utkání za krásného počasí, pod taktovkou rozverných arbitrů v dresech barvy podzimu již spíše jen dohrávalo.

Diváků: 100
Rozhodčí: Nývlt Roman