SK Miletín „A“ – FK Lázně Bělohrad 1:6 (1:3)
Branka: Brentner

Sestava: Richter – Nosek, Machačka, Brentner (46.Novotný), Kněžourek (82.Lámr) – Bartoníček, Hátle, Němeček, Krátký (65.Nálevka) – Vondrouš (84.Kulina), Urban (49.Andrle)

V sobotu jsme před početnou diváckou kulisou hostili v derby Lázně Bělohrad. Vzhledem k naší poslední formě byli hosté jasnými favoriti. Do utkání jsme nastoupili v plné sestavě, když se do sestavy opět vrátil Urban a po zranění si na lavičku usedl i Novotný.

Od úvodních minut se Lázně Bělohrad chopili útočné iniciativy. Už v prvních minutách si hosté vypracovali několik nadějných příležitostí, které však ztroskotaly na Mírovi. Lázně Bělohrad kombinovali s větší jistotou i rychlostí, a proto se jim dařilo nás přehrávat a vytvářet si šance. Nerozhodný stav vydržel do 25. minuty, když po nedůrazné „malé domů“ byl u míče rychleji Jiří Odvárko a překonal Míru – 0:1. Na vedoucí branku hostů jsme však dokázali rychle zareagovat. Ve 32. minutě se po rohovém kopu Bartoníčka prosadil Brentner – 1:1. Za vyrovnaného stavu byli opět nebezpečnější hosté, kteří ještě do poločasu strhli vedení na svoji stranu. Nejprve v 36. minutě dával na 1:2 Lukáš Šrám a těsně před poločasem navýšil vedení Lázní druhým gólem Jiří Odvárko – 1:3. Nebýt velkých vlastních chyb před obdrženými brankami, tak jsme mohli odcházet do kabin s přijatelnějším výsledkem.

Do druhého poločasu nemohl nastoupit střelec našeho gólu Brentner, kterého vystřídal Novotný. Hosté ve druhém poločase nepolevili a nadále nás s lehkostí přehrávali. Hlavně nám předvedli velkou produktivitu v útoku, když proměnili většinu svých šancí. Po necelé hodině hry završil svůj hattrick Jiří Odvárko a hosté vedli už 1:4. Poté hosté polevili a v následující desetiminutovce jsme si vytvořili 3 tutovky, které ale Němeček s Hátlem neproměnili. Do konce zápasu Bělohradští své vedení navýšili ještě dalšími dvěma góly, o které se v 78. a 87. minutě postaral Tomáš Berger. Podzimní část sezóny jsme ukončili na nelichotivém 14. místě tabulky, a tak máme do jarních bojů hodně o čem přemýšlet, jestli nechceme být první rok v A. třídě za outsidry.

Antonín Kraus – asistent trenéra (domácí):
I přes nepříznivé počasí se na poslední podzimní utkání sešla velmi pěkná návštěva. Bělohrad potvrdil roli favorita a po kvalitní kombinační hře zaslouženě vyhrál. V naší hře se opět objevily hrubé chyby, které soupeř potrestal a na druhé straně naše šance zůstaly neproměněný.
O. Velich (hosté):
Na derby jsme se těšili nejenom my, ale i naší fanoušci ( včetně skvělých ultras ), kterých dorazilo přes 200 !!! I pro mne to bylo trochu jiné utkání, protože jsem původně Miletíňák. Od začátku jsme diktovali tempo hry, drželi balon a snažili se předvádět rychlý kombinační fotbal. Kdybychom z kraje utkání využili své šance, tak by o osudu utkání bylo rozhodnuto již dříve. V druhé půli již naše převaha byla značná. Výborným výkonem se prezentovala i trojice rozhodčích v čele s hlavním.

Diváků: 300
Rozhodčí: Dujsík