Dnes jsme odjeli do Nového Města nad Metují, kam byl přesunutý turnaj z minulého týdne. Hrálo se na umělé trávě, za umělého osvětlení a našimi soupeři byli FC Hradec Králové A a Nové Město nad Metují.

Na turnaj jsme odjeli ve stejné sestavě jako v sobotu. Změna byla jen ta, že se do branky vrátil Jirka Vaniš, který stihl doléčit zraněný prst na ruce.

NAŠE SESTAVA:
Jirka Vaniš – Kuba Machačka, Tomáš Urban – Tadeáš Lánský, Vojta Kňourek
STŘÍDALI: Lukáš Pozler, Kuba Chmelík

FC HK A – Miletín
1. poločas (proti béčku) 2 : 1
Začali jsme ve zmíněné sestavě a Hradec na nás podle očekávání nastoupil již tradičně prakticky s pěti hráči v poli. Brankář se lišil jen rukavicemi na rukou. V minulých zápasech na nás hráči Hradce vyvinuli obrovský tlak, kterému jsme nedokázali čelit a i tentokrát jsme brzy prohrávali. Ovšem nevzdali jsme se a po chvíli zjistili, že s nimi můžeme hrát. Dobrým napadáním a obětavostí při bránění jsme dokázali získat hodně míčů a co víc, povedlo se nám i zaútočit a znejistit obranu Hradce. V první velké šanci Kuba Machačka sice překonal brankaře, ale na brankové čáře míč vyhlavičkoval obránce. Napodruhé se mu už vyrovnat podařilo a stav byl 1:1. Hradec se pustil opět do útoku, ale dlouho jsme odolávali a rozhodla až prudká střela do šibenice minutu a půl před koncem.

2. poločas (proti áčku) 1 : 1
Do tohoto poločasu jsme vstoupili lépe a už po necelé minutě jsme vedli zásluhou Kuby Machačky. Poté Hradec vrhnul své síly do útoku, ale protože jsme hráli disciplinovaně, tak jsme mu stačili. Měli jsme i několik příležitostí jak zvýšit skóre. Nejprve šel Kuba Machačka dvakrát sám na brankáře a poté Vojta Kňourek trefil tyč. A jak to tak bývá, nakonec se Hradec přeci jen dostal k vyrovnání a to půl minuty před koncem po trestném kopu z dorážky. Přesto hráči zasloužili obrovskou pochvalu za předvedený výkon, který chválil i trenér soupeře.

Nové Město nad Metují – Miletín
1. poločas (proti béčku) 0 : 7
Hráči pokračovali ve výborném výkonu z prvních poločasů a brzy bylo o osudu utkání rozhodnuto. O branky se podělili Kuba Machačka 4, Tomáš Urban 2 a brankář Jirka Vaniš, který se trefil z trestného kopu. Přes polovinu tohoto poločasu jsme odehráli v sestavě Jirka Vaniš – Kuba Chmelík, Lukáš Pozler – Tadeáš Lánský, Vojta Kňourek a přestože se jim kromě Jirky nepodařilo vstřelit branku, byli neustále aktivní, dostávali se do šancí i po pěkných kombinacích a chybělo jim jen trochu klidu a štěstí při zakončení. Tomáš Urban s Kubou Machačkou si mezitím odpočinuli, protože první dva poločasy proti Hradci odehráli celé.

2. poločas (proti áčku) 1 : 7
Opět jsme měli celé utkání zcela pod kontrolou. Všichni hráči se pokoušeli kombinovat a pěkně se na jejich hru dívalo. O branky se opět podělili Kuba Machačka 4 a Tomáš Urban 3, kteří se tentokrát přesunuly z obrany v útoku. Domácí vstřelili čestný gól až deset vteřin před koncem.

SHRNUTÍ:

Hodnotím-li jednotlivé poločasy, tak jsme měli opět bilanci 2 – 1 – 1 se skóre 16:4. O skvélém výkonu našich hráčů pak vypovídá celkové skóre obou zápasů. S Hradcem jsme (v součtu) prohráli 2:21 – my 2:3 a Javorka 0:18 a s Novým Městem vyhráli 18:1 – my 14:1 a Javorka 4:0. Jestliže jsem byl po domácím turnaji nespokojen s výkony některých hráčů a na naši hru se nedalo moc koukat, tak tentokrát to bylo přesně naopak. Všichni hráči zahrály nad očekávání dobře a odjížděli jsme nadšeni z předvedené hry. Z tohoto pohledu je trochu škoda, že nás nyní čeká zimní přestávka.