TJ Jiskra Hořice – SK Miletín „A“ 0:0 (0:0) PK 4:3

Sestava: Richter – Nosek, Leplt, Machačka, Nálevka – Bartoníček, Němeček (46.Andrle), Kněžourek, Krátký – Urban, Kulina (75.Lámr)

V neděli jsme za chladného podzimního počasí zajížděli k dalšímu derby do nedalekých Hořic. Podle postavení v tabulce byli favoritem domácí, ale jak to už známe, v derby se týmy dokáží nahecovat a případné rozdíly se smazávají. Proto jsme chtěli v tomto utkání získat alespoň bod a odpoutat se od sestupových pozic. K utkání nemohli nastoupit Vondrouš, Novotný a Hátle.

Od začátku zápasu byli podle očekávání více na míči domácí, ale naše obrana pracovala spolehlivě a domácí nepouštěli do vážnějších šancí. Největší šanci prvního poločasu měl ve 25. minutě Skalský, ale s jeho hlavičkou si Míra poradil. My jsme se dostali do několika brejků, ale ty převážně skončili pokaženou finální přihrávkou. Do kabin jsme tedy odcházeli za bezbrankového stavu.

Do druhého poločasu domácí vystřídali 3 hráče a díky tomu získali ještě větší územní převahu a zatlačili nás k naší brance. Proto jsme se zaměřili převážně na bránění a na případné brejky, ke kterým nás ale Hořice nepouštěli a stěží jsme se dostali před branku Žižky. Domácí měli ve druhém poločase velké množství šancí na skórování, kde nás musel několikrát zachránit výbornými zákroky Míra. V nastaveném čase jsme se přeci jen dostali do obrovské šance. Po standardní situaci poslal Bartoníček míč na hlavu Urbana, kterého ale vychytal pozorný Žižka a míč vyrazil na roh. Po devadesáti minutách diváci gól neviděli a zápas dospěl do penalt. V nich byli šťastnější domácí a získali další bonusový bod. V dalším kole musíme tento vydřený bod potvrdit, kdy nás čeká velmi důležité utkání s Kunčicemi, které se krčí jen bod za námi.

J. Vydra – vedoucí mužstva (domácí):
První poločas se nám nevydařil a připomínalo to výkon reprezentace proti Turkům. Druhý poločas jsme si vytvořili drtivou převahu, ale zřejmě jsme urazili fotbalového pánaboha a nevyužili spoustu vyložených šancí. Naštěstí jsme alespoň zvládli penaltovou loterii. Přesto jsme poslali do Miletína předčasný vánoční dárek v podobě darovaného bodu.
Antonín Kraus – asistent trenéra (hosté):
První poločas byl vyrovnaný a žádné mužstvo si nevytvořilo vyloženou šanci. Do druhé půlky nemohl kvůli zranění nastoupit Němeček a nám vypadl střed hřiště. Domácí se dostali do stálého tlaku a jen díky vlastní neschopnosti a jistotě našeho brankáře vydržel bezbrankový stav až do konce zápasu, Penalty nám sice nevyšli, ale i tak si odvážíme z derby cenný bod.

Diváků: 420
Rozhodčí: Vlachynský