SK Sparta Úpice – SK Miletín „A“ 3:3 (0:1) PK 2:4
Branky: Urban, Hátle, Němeček

Sestava: Richter – Novotný, Leplt, Machačka, Kněžourek – Nálevka, Krátký (46.Hátle), Němeček, Kulina – Andrle, Urban

V sobotu jsme zajížděli do Úpice s cílem napravit nepovedená utkání z domácího prostředí. Domácí tým byl pro nás velká neznámá a nevěděli jsme, co od soupeře čekat. Ale jak jsme se již přesvědčili, tak v této soutěži se dá porazit každý. V sestavě tentokrát chyběli Bartoníček s Vondroušem a zraněný Nosek zůstal jenom na lavičce.

Domácí byli v prvním poločase nebezpečnějším týmem a jen díky jejich nepřesné koncovce jsme neinkasovali. V 15. minutě po ztrátě Kanyho u lajny se domácí dostali úniku na Míru, který míč lehce tečoval a Machačka odkopnul míč před brankovou čárou do bezpečí. V 19. minutě domácí těsně minuli levou tyč naší branky. Za další dvě minuty jsme měli velké štěstí, že jsme neinkasovali. Domácí zahrávali přímý kop a po tečích Kuliny s Novotným míč mířil přesně k levé tyči. Míra měl co dělat, aby míč vytěsnil alespoň na tyč. My jsme tolik brankových příležitostí neměli, ale dokázali jsme být efektivnější, a proto jsme se ve 34. minutě dostali po rohovém kopu do vedení. Přetažený roh Machačky vrátil před bránu Leplt a Urban měl už snadnou úlohu doklepnout míč do brány – 1:0. Ve zbytku poločasu oba týmy srážely nepřesnosti nebo ztráty míč na polovině hřiště, a tak jsme do kabin odcházeli s jednobrankovým vedením.

Začátek druhého poločasu začal divokou přestřelkou. Ve 46. minutě nás poslal do dvoubrankového trháku střídající Hátlik – 2:0. Ve 48. minutě domácí snížili z penalty – 2:1. O další minutu později Mrca našel hlavu Němečka, který opět navýšil naše vedení – 3:1. Bohužel jsme po pár minutách opět inkasovali, když si Mach zaběhl za obranu a nechytatelnou střelou snížil – 3:2. Úpice se v dalším průběhu druhého poločasu snažila o vyrovnání, kterého se dočkala 81. minutě. Němeček před vápnem fauloval Macha a po trestném kopu Marela nešťastně tečoval míč Lepl , na který Míra nestačil zareagovat – 3:3. Již podruhé v tomto ročníku nám zápas dospěl do penaltového rozstřelu, kdy jsme tentokrát byli díky stoprocentní exekuci penalt a Mírovi v brance úspěšnější, a tak si z Úpice odvážíme 2 body. Opět velká škoda, že jsme zápas nedotáhli do vítězného konce a připravili se tak o další body do tabulky. Příští sobotu hostíme na domácím hřišti Roudnici, kde se pokusíme konečně získat všechny tři body.

Radek Kaplan – trenér (domácí):
V domácím prostředí jsme chtěli potvrdit středeční vítězství z Nového Hradce, ale od začátku utkání byla naše hra plná nepřesností. Pokaždé jsme museli dotahovat vedení soupeře někdy i dvoubrankové a tak jediná chvála pouze za dotáhnutí utkání do remízového stavu. Penaltový rozstřel byl tentokrát šťastnější pro hostující tým.
Antonín Kraus – asistent trenéra (hosté):
V první půli byla hra plná nepřesností. Více šancí měli domácí, ale do šaten odcházeli s jednobrankovým náskokem naši hráči. Druhý poločas začal pěknou divočinou. Ve 46.minutě nás poslal střídající Hátle do dvoubrankového vedení. To trvalo necelou minutu a domácí snížili z penalty. Za další dvě minuty nám vrátil dvoubrankové vedení Němeček. A je veliká škoda, že jsme zápas nedotáhli do vítězného konce. Díky Richterovi a stoprocentní střelbě penalt si odvážíme alespoň dva body.

Diváků: 120
Rozhodčí: Mucha