SK Miletín „A“ – TJ Sokol Nepolisy 0:1 (0:1)

Sestava: Richter – Kněžourek, Machačka, Leplt (85.Lámr), Novotný – Kulina (74.Krátký), Hátle, Němeček, Nálevka – Vondrouš, Urban (46.Andrle)

Netradičně ve středu jsme v předehrávce hostili Nepolisy, které dobře známe z našeho působení v 1. B třídě. S tímto soupeřem jsme vloni nevyhráli ani jeden zápas v základní hrací době, tak jsme ji měli co vracet. V sestavě jsme od sobotního zápasu museli udělat dvě změny, když Bartoníčka s Andrlem nahradili v základní sestavě Kulina s Vondroušem.

Od začátku zápasu jsme na soupeře vlítli a za první čtvrthodinu jsme si vytvořili 3 tutovky na skórování. Hned ve 2. minutě vystihl Nálevka malou domů, u které byl dříve než hostující gólman, ale míč mu trochu utekl, a tak mu ho před prázdnou brankou odkopl vracející se obránce. V 6. minutě se po kombinaci dostal do vápna Novotný, kde jeho nebezpečný přízemní centr zastavil hostující obránce rukou, ale píšťalka rozhodčí zůstala němá. O další minutu později se Mrca vyhnul ofsajdové pasti a řítil se sám na branku. Jeho střelu brankář se štěstím vyrazil k Vondroušovi, který také netrefil poloprázdnou branku hostí. Velká škoda neproměněných šancí. V 11. minutě se poprvé dostali do šance i hosté, když Pánek z vápna nastřelil břevno. V 15. minutě se už hosté radovali, když se u lajny uvolnil Tlustý a z vápna vymetl šibenici naší branky – 0:1. Ihned z rozehrávky jsme mohli vyrovnat. Nálevkův centr našel na malém vápně Kulinu, který hlavou těsně přestřelil branku. Nadále jsme byli aktivní, ale hostující branka byla pro nás snad zakletá. Ve 35. minutě Marko vyrazil Hátleho povedený přímý kop. Těsně před poločasem Filip vybojoval míč a z vápna nastřelil tyč Markovi branky. Do kabin jsme odcházeli s jednobrankovým mankem, když hosté vytěžili z minima maximum.

Do druhého poločasu jsme chtěli pokračovat v předvedené hře z prvního poločasu a otočit výsledek. Pomoct nám mělo i střídání, když nastoupil Andrle místo Mrci. Hosté začali bránit výsledek a hráli jen na brejky. My jsme se vůbec nemohli dostat do nějaké vážnější šance. Branku hostí jsme mohli ohrozit z několika standardních situací. Ty se nám ale už několikátý zápas nedaří zahrávat, a tak jsme soupeře vůbec neohrozili. Ke konci zápasu jsme hru více otevřeli, a tak jsme hostům nabídli šanci na několik brejků. Po jednom s nich se do velké šance dostal Pánek, který z hranice vápna mířil těsně nad. V 88. měl na kopačce vyrovnání Andrle. Lámr mu ideálně sklepl dlouhý míč od Novotného, ale Lukáš z malého vápna vysoko přestřelil branku hostí. Do konce zápasu už se nic nestalo, a tak jsme opět nechali všechny body Nepolisům, které jsme ani popáté nedokázali porazit. Bohužel jsme se o lepší výsledek připravili sami neproměněnými šancemi, které v dalších zápasech musíme proměňovat. K příštímu utkání zajíždíme k loňskému účastníkovi krajského přeboru do Úpice.

Antonín Kraus – asistent trenéra (domácí):
Po herní stránce to byl z naší strany velmi dobrý zápas. Je velká škoda, že jsme neproměnili celou řadu vyložených šancí a tím jsme se připravili o bodový zisk.
Milan Havlík – vedoucí týmu (hosté):
Zápas rozhodl krásnou střelou do šibenice Martin Tlustý v 16. minutě. Od té doby jsme většinou bránili s občasnými brejky. Se štěstím putují tři body do Nepolis.

Diváků: 160
Rozhodčí: Lavrenčíková