SK Sobotka „A“ vs. SK Miletín „A“ 2:3 (1:3)
Branky: Urban 2, Andrle

Sestava: Richter – Nosek, Leplt, Machačka, Novotný – Nálevka, Hátle, Němeček (85.Kulina), Bartoníček (70.Vondrouš F.) – Andrle (50.Kněžourek), Urban (80.Krátký)

V sobotu jsme odjížděli k prvnímu zápasu 1. A třídy do Sobotky. Oba týmy se velice dobře znají, neboť jsme spolu již odehráli několik střetnutí, než postoupili vloni z 1. B třídy. Utkání se hrálo za úmorného vedra, když teploty dosahovaly ve stínu 40 stupňů. Do zápasu jsme vstoupili v plné sestavě, ale i tak byli domácí mírnými favority.

Začátek zápasu nám vyšel parádně a soupeře jsme k ničemu nepouštěli. Byli jsme více na míči a podnikali jsme nebezpečné útočné akce k brance domácích. V 15. minutě jsme se dočkali zasloužené branky. Němeček ideálně prostrčil do úniku na Urbana, ten na nic nečekal a z dobrých 35 metrů ještě s pomocí tyče přehodil gólmana – 1:0. Stal se tak naším prvním střelcem po návratu do 1. A třídy. Ve 20. minutě bylo ještě veseleji. Tentokrát Mrca zakombinoval s Andrlikem a se štěstím prostřelil padajícího gólmana – 2:0. O dalších 5 minut později si role oba prohodili, když tentokrát nahrával Mrca, Andrlik si pohrál s obranou a s přehledem zakončil – 3:0. Vypadalo to na pohodový průběh zápasu, ale to bychom si ho nesměli sami zkomplikovat. Ve 28. minutě jsme inkasovali po standardní situaci. Náš nedůrazný odkop od brány zachytil Knobloch a posadil míč přesně na hlavu Vícha, a ten se štěstím trefil hlavou přesně k tyči – 3:1. O další dvě minuty bylo ještě hůř. Zbytečnou ztrátou na soupeřově půlce jsme domácím dovolili jít do rychlého protiútoku, který musel hasit Machačka nedovoleným zákrokem a zaslouženě dostal červenou kartu. To rázem změnilo obraz hry a domácí to nakoplo. Nám nezbývalo nic jiného, než se stáhnout a bránit výsledek. To se nám do konce poločasu podařilo, a tak jsme odcházeli do kabin s dvoubrankovým vedením.

Druhý poločas začal tak, jak skončil ten první. Sobotka se snažila útočit a stáhnout dvoubrankové manko. Ihned ve 48. minutě jsme mohli inkasovat. Po nedorozumění Noska s Lepltem se v další šanci objevil Vích, ale naštěstí střílel vedle. V 66. minutě se už ale domácí dočkali opět ze standardní situace. Knobloch našel ve vápně aktivního Vícha a ten bodlem poslal míč k protější tyči – 3:2. V dalším průběhu utkání začalo oběma týmům docházet síly, a tak nás několikrát zachránila soupeřova nepřesnost. V 75. minutě jsme po ojedinělé útočné akci mohli přidat čtvrtou branku. Mrca vyslal přesnou přihrávkou do úniku Vondrouše, kterého ale perfektně vychytal domácí gólman. V 82 minutě předvedl zákrok utkání Míra. Topič se prokličkoval snad přes 4 naše hráče, ale Míra skvělým zákrokem vykopl reflexivně míč nohou. Posledních deset minut se nám podařilo ubránit, a tak jsme s vypětím všech sil vybojovali cenné vítězství. V příštím kole se poprvé představíme na domácím hřišti, kdy hostíme Černilov.

L. Štrobl – trenér (domácí):
Gratuluji hostům k zisku 3 bodů. To co jsme předvedli v tomto utkání by nestačilo ani na okresní soutěž. Musím se omluvit fanouškům, kteří dorazili v hojném počtu a po vydařené přípravě se těšili na to, co jim předvedeme. I když na místě by bylo, aby se za svůj výkon omluvili především hráči.
Antonín Kraus – asistent trenéra (hosté):
Premiérový zápas v 1.A třídě jsme rozehráli velice dobře. Ve 26.minutě svítilo na tabuli 0-3 a hru jsme měli pod kontrolou. O dvě minuty později však domácí snížili. Za další dvě minuty bylo pro náš tým ještě hůř. Chybnou rozehrávku vyřešil Machačka nedovoleným zákrokem a dostal červenou kartu. Od tohoto okamžiku ztratil fotbal kvalitu. Domácí byli sice více na míči, ale my jsme dobře bránili. A vydřené vítězství jsme uhájili. Za přístup k zápasu zaslouží všichni hráči velkou pochvalu.

Diváků: 120
Rozhodčí: Miškář