SK Miletín „A“ – Sokol Roudnice 0:2 (0:1)

Richter – Nosek 75.(Lámr), Machačka, Novotný, Nálevka – Kulina (53. Krátký), Hátle, Němeček, Vondrouš (70.Kněžourek) – Urban, Andrle

Opět za tropického počasí jsme na domácím pažitu hostili Roudnici. Hosté přijeli s velice kvalitním kádrem, který ze zadních řad řídí nestárnoucí Tomek s Brendlem. K utkání nebyli k dispozici Bartoníček s Lepltem, kteří jsou na dovolené. Naopak po zranění se vrátil do sestavy Nosek.

Do utkání jsme vstoupili aktivněji a několikrát jsme ohrozili branku hostí. Nejvážnější byla šance ze 4. minuty, kdy Vondrouš prošel středem hřiště a jen těsně minul levou tyč Tomkovi branky. V 10. minutě jsme měli ještě štěstí. Hosté nebezpečně nacentrovali na malé vápno, kam si naběhl hostující hráč a před prázdnou brankou netrefil ideálně míč, který po nepovedené střele spíše ohrozil rohový praporek. Ve 29. minutě si udělal slalom mezi obránci Kulina, kterého na poslední chvíli nedovoleně zastavil Brendl a následoval pokutový kop. Toho se ujal Němeček, ale jeho neumístěnou střelu Tomek vychytal. O další minutu později se aktivní Kulina řítil sám na branku, ale jeho slabou střelu Tomek opět s přehledem kryl. Ve 32. minutě hosté zahrozili z přímého kopu, když jen těsně minuli levou šibenici naší branky. Další šance se urodili až ke konci poločasu. Nejprve se ve vápně uvolnil Hátle, ale opět vystřelil slabě a Mára neměl se střelou žádné problémy. Hosté ale míč rychle rozehráli a řítili se do protiútoku, na jejímž konci byl Kmoníček a zboku se štěstím prostřelil Míru – 0:1.

Ve druhém poločase jsme se opět tlačili za vyrovnáním, ale branka hostí byla pro nás opět zakletá. Ihned na začátku poločasu se dostal do úniku Andrle, ale střelu příliš uspěchal a zamířil vedle. O další minutu později Němeček opět trefuje jen Tomka v brance. V 62. minutě našel Krátký hlavu Urbana, ten ale zamířil přesně do míst, kde zase stál Mára, který snad všechny míče přitahoval. V 65. minutě se do ojedinělé šance dostali hosté, ale opět ji dokázali využít. Krejcar prošel obranou, obešel Míru a ještě stačil před prázdnou branku přihrát na Vlasáka, který navýšil vedení hostí – 0:2. V 76. minutě jsme měli velikou šanci na snížení. Machačka zahrával přímý kop, na který si na zadní tyči naběhl Mrca, ale v jasné šanci nastřelil na čáře Máru a ani z dorážky Andrle nedokázal míč dostat do branky. Za další dvě minuty se na vápně uvolnil Hátle a jeho nepovedenou střelu Mrca tečoval pouze do tyče!! V poslední minutě ještě Lámr v nadějné pozici hlavou minul pravou šibenici, a tak jsme opět na domácím hřišti nedokázali vyhrát, kde doposud máme velice tristní bilanci se získaným pouhým 1 bodem. V dalším kole zajíždíme na půdu Nového Hradce, který je pouze o skóre před námi.

Antonín Kraus – asistent trenéra (domácí):
Na domácím hřišti jsme přivítali zatím nejkvalitnějšího soupeře. Přesto jsme si vytvořili několik šancí k tomu, aby body mohly zůstat doma. Ale když za bezbrankového stavu neproměníme ani penaltu nemůžeme vyhrát.
(hosté):
Ve 20.min jsme mohli prohrávat o 3 branky, ale dobře chytající Tomek to nedopustil. Kryl i penaltu. My jsme udeřili těsně před přestávkou, kde se prosadil Kmoníček. Ve druhém poločase se šance střídali na obou stranách, ale prosadili jsme se opět my, kde po krásné akci skóroval Vlasák do prázdné branky. Minulí týden se od nás štěstí odvrátilo, tak tentokrát při nás stálo. Chtěl bych poděkovat p. správci a p. Machačkovi za zapůjčení dresů. Jejich vstřícnost mě mile překvapila. Ještě jednou díky.

Diváků: 10
Rozhodčí: Kos