Celkem pět turnajů odehrála během května naše mladší přípravka. O prvním turnaji v Třebechovicích jsme již informovali. Druhý turnaj se konal u nás v Miletíně, kde jsme hostili Dobrušku, Dvůr Králové a Třebechovice. Vzhledem k tomu, že bylo pěkné počasí a spousta rodičů se přišla na zápasy podívat, tak pouze připomenu, že jsme vyhráli se Dvorem Králové a zbylé dva zápasy jsme prohráli.

Třetí květnový turnaj v Jaroměři se nám podařil nejlépe. Dva zápasy jsme vyhráli a jeden prohráli.

FK Jaroměř – FKM Javorka/SK Miletín     4 : 7

Branky: Jakub Machačka 3, Tomáš Urban 2, Vojta Kňourek, vlastní

O vítězství jsme rozhodli už v prvním poločase, který jsme vyhráli 6:1. Ve druhém poločase jsme trochu polevili a domácí výsledek zkorigovali.

FK Náchod – FKM Javorka/SK Miletín     3 : 10

Branky: Tomáš Urban 4, Vojta Kňourek 3, Jakub Machačka 2, Matouš Stanislav

Toto bylo zatím naše nejpovedenější utkání. Všichni kluci bojovali celý zápas a soupeři jsme nedali žádnou šanci. Neustálým napadáním jsme nutili obránce soupeře k chybám a pak nekompromisně zakončovali naše šance.

MFK Trutnov – FKM Javorka/SK Miletín     12 : 5

Branky: Vojta Kňourek 2, Tomáš Urban, Jakub Machačka, Matouš Stanislav

I do posledního utkání jsme nastoupili dobře a ujali se vedení. Poté ale soupeř přidal na důrazu a podařilo se mu rychle otočit výsledek na 2:1. Naši hráči z toho byli překvapení

a úplně přestali hrát. Poločasový stav byl nakonec 6:1. O přestávce se nám ještě povedlo hráče namotivovat, a ti se na začátku druhého poločasu vrátili ke hře z druhého zápasu
a snížili na 6:4. Bohužel při sedmém gólu se zranil Jirka Vaniš v naší brance. Museli jsme vystřídat, projevila se i únava a skóre rychle narostlo až na výsledných 12:5.

Všichni hráči přesto zaslouží pochvalu za předvedenou hru v tomto turnaji.

Čtvrtý turnaj jsme odehráli v Hradci Králové Háječku a tam jsme si vyzkoušeli, jaké je to hrát proti Áčkovým týmům. Tady se ukázalo, že máme hodně začínajících hráčů a i přesto, že se snažili, tak skóre neustále narůstalo v náš neprospěch. Vyrobili jsme příliš mnoho chyb, ale hlavu vzhůru.

FC Hradec Králové B – FKM Javorka/SK Miletín     17 : 3

Branky: Tomáš Urban, Jakub Machačka, Matouš Stanislav

TJ Dobruška – FKM Javorka/SK Miletín     15 : 1

Branky: Vojta Kňourek

K pátému květnovému turnaji jsme zajížděli do Hlušic, abychom poměřili síly s domácím týmem FK Chlumec/RMSK Cidlina nad B. a Jičínem. Bohužel se nás sešlo pouze šest a tak nás ještě doplnili dva mladíčci z Javorky. V dané situaci jsme odehráli dobrá utkání. Byli jsme velmi spokojeni s tím jak si kluci drželi své pozice a jak bojovali. Nejvíce byli vidět Jakub Machačka a Vojta Kňourek, kteří se podělili o všechny naše branky.

SK Jičín – FKM Javorka/SK Miletín     11 : 4

Branky: Vojta Kňourek 2, Jakub Machačka 2

V tomto utkání jsme měli i dost smůli, do stavu 1:2 jsme trefili třikrát tyč a ještě neproměnili další dva samostatné úniky. Poločas byl nakonec 1:3. Ve druhém poločase se hosté nadále spoléhaly na svého velkého brankaře a ke konci pak výrazně navýšili skóre.

FK Chlumec/RMSK Cidlina nad B. – FKM Javorka/SK Miletín     13 : 6

Branky: Jakub Machačka 4, Vojta Kňourek 2

Domácí byli od začátku lepší, ale naši hráči se nevzdávali a snažili také dát co nejvíce gólů. Oba poločasy dopadly podobně – první 7:3 a druhý 6:3.

O následujícím víkendu nás čeká poslední jarní turnaj na Novém Hradci. Doufáme, že účast bude lepší než na posledním turnaji.