AFK Hronov – SK Miletín „A“ 0:2 (0:1)
Branky: Nosek, Němeček

Richter – Nosek, Machačka, Leplt, Kněžourek – Bartoníček (65. Kulina), Němeček (89. Zdeněk), Krátký, Nálevka – Vondrouš (80. Lámr), Urban

Netradičně ve středu, zavítalo na áčko k dohrávce prvního kola do Hronova. Utkání začalo za úmorného vedra a hodně záleželo na fyzické připravenosti obou týmu. My jsme chtěli utkání rozhodnout co nejdříve, vyhnout se zraněním a kartám před rozhodujícím zápasem s Nepolisy. Z minulého zápasu chyběl v sestavě jen zraněný Novotný.

Od první minuty zápasu jsme soupeře zatlačili a soupeř se stěží dostával k našemu vápnu. Ve 2 minutě Němeček vypíchl míč a přihrál do úniku na Vondrouše. Ten ještě přihrál na malé vápno Bartoníčkovi, ale míč mu skočil a vysoko ho přestřelil. V 10. minutě Němeček našel zpětnou přihrávkou na penaltu opět Brkyho, ale ten místo střely zkusil akci vyšperkovat ještě kličkou obránci a ten mu míč se štěstím ukopl pryč. Ve 31. minutě jsme zahrávali rohový kop. Gólman vyrazil míč na velké vápno, kde stál Nosek a střelou z první vymetl pravou šibenici Nyklíčkovi branky – 0:1. O další dvě minuty poslal Míra dlouhý výkop na Urbana, obránci mu nepochopitelně ustoupili, a tak najednou běžel Mrca sám na branku. Mrca ale prováhal správnou chvíli ke střele a obránci ho doběhli a odkopli míč do bezpečí. Ve 34. minutě Němeček opět nahrál na Mrcu, ale ten se dostal až blízko gólmana a nepodařilo se mu ho prostřelit. Ve 40. minutě Nosek poslal vysoký centr do vápna, který málem skončil v brance. Nyklíček se musel hodně natahovat, aby míč vytěsnil na roh. V poslední minutě ještě Kany uvolnil Mrcu, který tentokrát se střelou neváhal a z hranice vápna levačkou zamířil do levé šibenice. Gólman měl ale dostatek času se tam přesunou a míč se štěstím chytil. V prvním poločase jsme doplatili na tragickou koncovku, kdy jsme měli vést o 3-4 branky a utkání jsme mohli jen v pohodě dohrávat a nemuseli jsme se dále strachovat o výsledek.

Na začátku druhého poločasu mohl přinést klid do našich řad Krátký, ale po pěkném vysunutí od Nálevky opět ztroskotal na gólmanovi, kterého trefil pouze do rukavic. Poté jsme začali přestávat hrát naši hru, zato domácí chytili druhý dech a odhodlali se k velkému náporu. Měli jsme problém kombinovat a udržet míč na soupeřovi půlce. Naštěstí soupeř nedokázal využít svoji převahu v góly, kdy jejich střely mířily vedle Mírovi branky nebo je o míč obrala naše fungující obrana. Utkání se nám podařilo rozhodnout až v 88. minutě po naší vydařené brejkové situaci. Kulina utekl po křídle a přihrávkou vyslal za obranu Němečka, který uklidil míč k tyči – 0:2. V tomto utkání dvou rozdílných poločasů jsme vybojovali důležité 3 body a držíme se na dostřel prvnímu místo. O víkendu nás totiž čeká klíčové utkání jara, kdy hostíme na domácím hřišti první celek z Nepolis.

Zdeněk Samko – trenér (domácí):
Zasloužená výhra ambiciózních hostů.
Kraus – asistent trenéra (hosté):
Zápas dvou rozdílných poločasů. V tom prvním jsme byli lepší, nevyužili jsme několik šancí a do šatny odcházeli pouze s jednobrankovým náskokem. Ve druhé půli domácí přidali, my naopak vypadli ze hry a dostali jsme se pod tlak. Naštěstí naše obrana pracovala spolehlivě. V samotném závěru jsme přidali druhou branku a odvezli si cenné tři body.

Diváků: 50
Rozhodčí: Janota