SK Miletín „A“ – TJ Sokol Nepolisy 0:3 (0:1)

Richter – Nosek, Leplt, Machačka, Novotný (78.Krátký) – Bartoníček, Němeček, Kněžourek, Nálevka (50.Kulina) – Vondrouš F., Urban (64.Lámr)

Tuto sobotu se hráči našeho áčka soustředili na veledůležité utkání o první místo v krajské 1. B. třídě a to proti Sokolu Nepolisy, na který jsme ztráceli tři body a navíc měli manko z prvního utkání 2:4. O motivaci měli tedy naši hráči postaráno, tu zajišťovala i slušná návštěva, která bohužel byla převážně z tábora hostů.

V úmorném vedru začali naši hráči aktivně a už ve 4. minutě střílel Machačka těsně vedle pravé tyče nepoliské branky. Hned z další akce utekl Bartoníček po levé straně, dal pod sebe na Němečka, který nastřelil Urbana a míč skončil pouze za autovou čarou. Bohužel v 16. minutě se již hosté radovali z úvodní branky, když po rohovém kopu propadl míč na zadní tyč až ke kanonýru Pánkovi, který důrazem protlačil míč do sítě – 0:1. Tato nepříznivá situace však naše hráče nepoložila a dále přicházely šance. Ve 24. minutě se po prostrčení Němečka ocitl sám před gólmanem Nálevka, jeho střelu však stihl brankář ještě vyrazit na roh. Z toho přistál míč přímo na hlavě Němečka, který střílel těsně vedle. O 5 minut později se v naší největší poločasové šanci zjevil Kněžourek. Po chybě stopera hostů, míč poskakoval poblíž penalty, Lukáš však trefil míč bohužel jen vedle Markovi levé tyče. Hned na to se dostali do šance i hosté, když hlavička agilního Tlustého skončila těsně mimo naší brány. Ke konci první půle jsme se dostali k řadě standardních situací a poslední z nich skončila bohužel jen Urbanovou hlavičkou těsně nad. Škoda těchto neproměněných šancí, kterých nebylo za první poločas málo. Hosté, kteří si uvědomovali svůj náskok, hráli celou první půli zodpovědně ze své poloviny a vyráželi do velice nebezpečných protiútoků, kdy zejména v soubojích jeden na jednoho byla vidět jejich útočná kvalita.

Do druhé půle šli naši hráči s jasným cílem a to minimálně vyrovnat a zkomplikovat tak cestu hostům za první příčkou. Nicméně hned v první minutě druhé půle se na naší polovině nedomluvili Leplt s Novotným, nechali míč hostům, kteří pohlednou kombinací rozebrali zbytek našich bránících hráčů do posledního šroubku a zcela osamocený Pánek si již věděl rady – 0:2. Pokud první gól naší hrou až zas tolik neotřásl, dalo by se říci, že druhý gól to již udělal, naopak hráčům hostů vlil ještě více krve do žil a jejich obranný blok se stával pro naše hráče neřešitelnou situací. Výjimku přinesla 67. minuta, kdy se po centru z pravé strany ocitl na malém vápně sám Novotný, bohužel hlavičkoval pouze do rukou Marka. Za pět minut se z dalšího brejku již radovali hosté potřetí, přímočarou akcí se dostal míč až k nezastavitelnému Pánkovi, který střelou k tyči zpečetil svůj hattrick – 0:3. Tato situace již definitivně zpečetila osud utkání a poslala nás do kolen. Za tohoto stavu někteří naši hráči již utkání „zabalili“ a můžeme být rádi, že toto utkání neskončilo horším výsledkem pro naše barvy, které by nebylo důstojné pro naše fanoušky a toto důležité utkání. Od většího debaklu nás několika výbornými obrannými zákroky zachránil Lukáš Kněžourek a opět výborný Richter. I zde byl vidět rozdíl v taktické vyzrálosti mezi námi a týmem hostí, kteří si byli schopni do posledních minut plnit své povinnosti a tím náš tým zejména v druhé půli přehrát. I přes prohru je třeba konstatovat, že naši hráči toto utkání odmakali a nemají se za co stydět. Bohužel v sobotu k nám přijel vyzrálý a zkušený tým, který byl s kombinací s počátečním náskokem nad naše síly. Před posledním zápasem je tedy jisté, že naše áčko obsadí „pouze“ druhé místo v tabulce.

Kraus – asistent trenéra (domácí):
Předzápasová matematika hovořila jasně. My jsme museli vyhrát a soupeři stačil jakýkoliv bodový zisk. Podle toho to na hřišti vypadalo. Naši hráči útočili, hosté dobře bránili a přecházeli do nebezpečných brejků. Bohužel se nám v koncovce nedařilo a naopak jsme soupeři první dvě branky darovali. Pro tak zkušený celek, jaký Nepolisy mají, už nebyl problém dotáhnout utkání do vítězného konce. K postupu jim gratulujeme a přejeme hodně úspěchů v 1.A třídě.
Milan Havlík, vedoucí týmu (hosté):
Zápas se vyvíjel v souladu s našimi představami. Domácí museli hrát a my vyčkávali a využívali své příležitosti. Postup do A třídy je odměnou za poctivou práci trenéra Radka Matyse, spolehlivé výkony týmu a přízeň našich nepřekonatelných fanoušků. Díky Vám všem!

Diváků: 220
Rozhodčí: Havlík