FC Spartak Kobylice – SK Miletín „A“ 0:2 (0:0)
Branky: Machačka, Urban

Richter – Nosek, Leplt, Machačka, Novotný – Bartoníček , Němeček, Krátký (66.Kněžourek), Nálevka – Urban, Kulina (52.Vondrouš)

V sobotu jsme odjížděli k důležitému utkání do Kobylic. Domácí byli momentálně ve formě, neboť od naší porážky z prvního kola ještě neprohráli a vezou se na vítězné vlně. Očekávalo se bojovné utkání, kde rozhodne první branka. Opět jsme k utkání nastoupili v kompletní sestavě.

V prvním poločase byli domácí lepší. Problémy nám dělal především jejich útočník Němec, se kterým měla naše obrana co dělat. V 10. minutě právě Němec vyhrál souboj u lajny s Noskem a z boku se řítil sám na Míru. Štěstí stálo na naší straně, když jeho střela skončila na pravé tyči. V 11. minutě opět Němec vymíchal u rohového praporku 2 naše hráče a přízemním centrem našel na malém vápně útočníka, který mířil těsně vedle. Ve 21. minutě jsme měli snad tisíciprocentní šanci ke skórování. Urban našel dlouhým pasem za obranu Nálevku, ten vrátil míč pod sebe na malé vápno na Kulinu a před ním už byla jen prázdná branka! Stýv ale nastřelil jediného obránce, který na brankové čáře zaskakoval už za překonaného brankáře a ten míč odkopl do bezpečí. Do konce poločasu se už bojovalo převážně mezi vápny, kde oba týmy měli několik standardních situací. Ani jeden z týmu žádnou z nich nevyužil a do kabin se odcházelo za bezbrankového stavu.

Vstup do druhého poločasu se nám vydařil nad očekávání. Ve 47. minutě se po kombinaci Bartoníčka s Kráťou dostal Brky na velké vápno a jeho střela ještě s pomocí teče obránce skončila na tyči. Zahrávání rohu se ujal opět Brky a pěkným centrem na malé vápno posadil míč na hlavu Urbana. Mrca se v podobných situacích nemýlí a hlavičkou pod břevno nás poslal do vedení – 0:1. V následné desetiminutovce nás domácí zatlačili a vytvořili si několik tutovek. Nejnebezpečnější byla střela z vápna, na kterou stačil Míra včas zareagovat a svým sandokanským skokem míč vyrazit do bezpečí. V dalším průběhu utkání jsme soupeře do žádné větší šance a na hřišti se to s postupem času čím dál více přiostřovalo. Domácí mohli být rádi, že dohráli v 11 hráčích. Zejména situace z 90. minuty volala po červené kartě, když Vávra na velkém vápně sestřelil Němečka, za což nedostal ani žlutou kartu. Následného přímého kopu se ujal Machačka a s přispěním brankáře rozhodl o našem vítězství 0:2. V dalším kole nás čeká poslední tým tabulky Dolní Kalná, kde musíme zopakovat podobný výkon a hlavně zodpovědný přístup k zápasu, jako dnes v Kobylicích.

Petr Průcha – trenér (domácí):
Utkání nám nevyšlo, ale to se někdy stává. Miletín nám prostě nesedí, zřejmě na nás dolehl tlak, že bychom mohli jít do čela.Škoda slibného začátku, kdy jsme nedali dvě šance a trefili tyčku. Poté se čekalo kdo vstřelí první branku, vstřelil ji soupeř a s námi to pěkně zamávalo, poněvadž byla zbytečná po rohu. Minule nás Miletín nakopl, věřme, že se mu to dnes povedlo také.
Kraus – asistent trenéra (hosté):
Oběma mužstvům šlo v tomto zápase o hodně. V první půli si domácí vytvořili dvě šance, které neproměnili. Na druhé straně šance Kuliny byla dvěstěprocentní, ale ani ta neskončila brankou. Začátek druhé půle nám vyšel a po rohovém kopu jsme šli do vedení. Do konce zápasu jsme hráli zodpovědně a soupeře do žádné šance nepustili. V samotném závěru ještě Machačka povedeným trestným kopem pečetil naše zasloužené vítězství.

Diváků: 178
Rozhodčí: Hlavsa