FK Kopidlno – SK Miletín „A“ 5:5 (0:2) PK 1:3
Branky: Krátký, Vondrouš F., Němeček, Bartoníček, Urban

Richter – Nosek, Machačka, Brentner (45. Lámr), Kněžourek – Bartoníček, Němeček, Krátký (78. Hátle), Kulina – Vondrouš, Urban

fotogalerie z utkání

V neděli se naše áčko vypravilo na neoblíbenou půdu do Kopidlna, ze kterého si po postupu do 1.B třídy nepřivezlo ještě ani bod. Tento nelichotivý fakt ještě umocňovala skutečnost, že ze zdravotních či osobních důvodů nemohli nastoupit Leplt, Novotný a Nálevka. Postavení v tabulce však velelo našim hráčům pokusit se tyto nepříznivé okolnosti změnit a bodovat naplno.

První šance utkání se zrodila hned v 6. minutě, když se Němeček s Noskem nechali na lajně obehrát, přesný centr našel ve vápně Klabana, kterého reflexivně vychytal Richter. Následovalo mnoho nepřesností na obou stranách, až se ve 26. minutě dostal k míči Kulina, prostrčil míč do vápna na Krátkého, který nás chytrou střelou k tyči poslal do vedení – 0:1. O 5 minut později hasil Nosek brejk domácích pouze faulem. K trestnému kopu se z ideální pozice postavil domácí Zedek, ale jeho dobře zahraný trestňák vyrazil výtečným zákrokem Richter na roh. Z odvráceného rohu se dostal k odraženému míči Kulina, obehrál obránce domácích, našel milimetrovým centrem na zadní tyči Vondrouše, který uklidil míč do prázdné branky – 0:2. Do konce poločasu jsme se již sílícímu tlaku domácích ubránili. Ačkoli jsme odcházeli do šaten za dvoubrankového vedení, naše hra nebyla rozhodně ideální a domácí se dostali k řadě šancí, kdy naše čisté konto držel svými zákroky Míra Richter.

Do druhé půle opustil naši již tak zdecimovanou obranu díky zranění Brentner, ale i tak se očekávalo, že se budeme snažit kontrolovat svůj náskok a tím dovést utkání do vítězného konce. Naši hráči však bohužel přišli z kabin a vůbec nezachytili nástup domácích, když hned v 47. minutě dal kontaktní gól Klaban – 1:2. Od této chvíle nás domácí uzamkli ve vápně a hnali se za vyrovnáním, to vyústilo v 54. minutě, kdy po rohu domácí kanonýr Brett hlavou z malého vápna nastřelil břevno. Nutno dodat, že jsme se v tuto dobu pouze bránili a nebyli schopni déle udržet míč na svých kopačkách. Pod tlakem se naši obránci dopustili i několika zákroků ve vápně, které „smrděli“ pokutovým kopem, který se nekopal pouze díky benevolenci hlavní rozhodčí. Vysvobození přišlo nečekaně v 65. minutě, když ve vápně Brodský stáhl Urbana a sudí ukázala na penaltu. K té se postavil Němeček a v pohodě proměnil – 1:3. A bylo ještě lépe! Opaření domácí nechali po rozehře proniknout do vápna Vondrouše, který nehamounil a nahrál Bartoníčkovi, který se tváří v tvář Brodskému nemýlil – 1:4. Zdálo by se, že se za tohoto stavu utkání pouze dohraje, nicméně opak byl pravdou. Domácí již sice polevili v aktivitě, ale v 73. minutě ještě stačil krásným lobem zboku dát svůj druhý gól Klaban – 2:4. V 81. minutě pak z ničeho nic propadl centr na přední tyč znovu k volnému Klabanovi, který dokonal hattrick – 3:4. Od této chvíle domácí přepli na vyšší rychlostní stupeň a dostali nás pod ohromný tlak, který vyvrcholil vyrovnáním v 87. minutě, když nikdo nedokázal vykopnout míč z našeho vápna, míč propadl ke Kotlářovi, který vyrovnal – 4:4. Hned po rozehře se po další naší nedůslednosti v našem malém vápně dostal k míči Zedek, který dokonal náš fatální výpadek a poslal Kopidlno do vedení – 5:4!!! Když již nikdo nevěřil v zisk bodů, dostali jsme se v poslední minutě k trestnému kopu, který našel ve vápně Urbana a ten krásnou hlavou do protipohybu brankáře udělal tečku za bláznivým utkáním – 5:5.

Na řadu tedy přišly pokutové kopy, ve kterých se zaskvěl především náš brankář Míra Richter a domácím chytil 3 penalty ze 4. Za nás proměnili Němeček, Machačka a Bartoníček, tím pádem jsme si bod navíc odvezli my.

V celém utkání se hrál velice otevřený fotbal, kdy na obou stranách bylo vidět velké množství šancí. Ačkoli se po většinu utkání hrálo vyrovnaně, kdy jsme nakonec vyrovnali až v samotném závěru, nemůžeme být ani se dvěma body vůbec spokojeni. Jestliže v 70. minutě vedeme o tři branky, je naprosto nemyslitelné, abychom ztratili nějaký bod, to se již prostě nesmí opakovat!!! Tímto fatálním zaváháním již nemáme boj o první příčku zcela ve svých rukou, protože již ztrácíme 4 body. Navíc v dalším kole zajíždíme v neděli k dalšímu velice těžkému utkání na půdu Police nad Metují, tak snad se bude dařit lépe!

Komentář (domácí):
Po prohraném poločase jsme se nadechli k náporu do doby, nežli hlavní rozhodčí hrubým způsobem ovlivnila vývoj utkání. Naštěstí naši hráči našli v sobě dostatek sil a zápas dotáhli do remízového stavu. Deset branek se divákům líbilo, ale rozhodování rozhodčích nikoli.
Kraus – asistent trenéra (hosté):
Kdo neviděl neuvěří. Po první půli jsme vedli 2-0 a hru v pohodě kontrolovali. Druhá půle byla sice atraktivní pro diváky, ale horší pro trenéry a jejich nervovou soustavu. Nejdříve domácí snížili na 2-1. Na to jsme odpověděli dvěma brankami a zdálo se být rozhodnuto. Domácí však skóre otočili a v 89.minutě vedli 5-4. V 90. minutě však Urban vyrovnal a o dělbě bodů musely rozhodnout penalty.

Diváků: 190
Rozhodčí: Kánská