I přes to, že jsme museli řešit omluvené hráče, kteří se z individuálních důvodů nemohli zúčastnit, tak v pouhých 8 lidech jsme odcestovali na turnaj do nedalekých Předměřic.Na turnaji jsme poměřili síly s 6 týmy z Hradce Králové a okolí. Myslím, že na tomto turnaji se zúročila naše zimní příprava a bez jediného kluka na střídání jsme dokázali všechny soupeře herně, fyzicky i vírou ve vítězství přehrát.

Hned na úvod turnaje jsme sehráli poněkud jednostranný souboj s Malšovou Lhotou a po doslova střeleckém koncertu Pavla Horáčka jsme vyhráli 7:0 ( P. Horáček 7+0, M. Paulus 0+1, M. Cerman 0+2 a V. Hak 0+4 ).

Do druhého utkání jsme nastoupili s domácím pořadatelem turnaje MŽ Slavoj Předměřice. S Předměřicema jsme vstoupili do zápasu vlažněji, kdy jsme se zbytečně hnali každý za míčem a nedodržovali si své pozice. V půli utkání jsme dokázali vstřelit góla na 1:0 ( P. Horáček 1+0 a V. Hak 0+1 ) a už se hra z naší strany uklidnila. Začali jsme hrát naší hru a zápas jsme tak dovedli do vítězného konce.

Po vyhraných dvou utkání nás čekal dvojzápas bez mezi zápasové přestávky s Kunčicemi a Hořiněvsí. Utkání s Kunčicema byl v podobné režii jako s Malšovou Lhotou a přes
neproměněnou penaltu a nespočet dalších našich šancí zápas skončil pouhým vítězstvím 6:0 ( P. Horáček 4+1, V. Hak 1+3, M. Kučera 1+0 a M. Cerman 0+1 ).

Po vyhraných 3 úvodních utkání nás čekal asi nejkvalitnější soupeř, který se nebál hrát do těla. Přes to jsme soupeři uštědřili vítězství 2:1 ( P. Horáček 2+0, A. Špůr 0+1 a V. Hak 0+1 ) a jako jediný tým jsme procházeli turnajem po 4 zápasech bez ztráty jediného bodu.
Náš pátý zápas jsme sehráli proti Roudnici/ Lhotě B. Do zápasu jsme vstoupili podobným stylem jako v předešlém prvním a třetím utkání, kdy jsme se dostali do vedení 1:0 a tlačili jsme soupeře na jejich půlce. Ale k čemu, to když jsme bily pánu bohu do oken a nedokázali vstřelit uklidňujícího góla. Došli jsme do půlky utkání, kdy se soupeř poprvé dotknul míče a vykopl to za naše obránce, kde to doběhl útočník a přes naší špatnou komunikaci a čtení hry vyrovnal utkání na 1:1. Po rozehrávce jsme se opět nastěhovali
soupeřovi do kuchyně a vyvářeli tam šanci za šancí. Z našeho přímého kopu kdy jsme trefili prvního stojícího hráče se soupeř dostal opět do stejné situace a poslal svůj tým tak do vedení 1:2. Poté se soupeři podařilo zvýšit vedení na 1:3 a to byl pro nás zlom utkání, kdy jsme přestali hrát a začali jsme koukat kolem sebe a hledat chyby ve druhých, jenom né u sebe. Kdy jsme koukali, kdo si sedne na prdel a kdo to odedře za mě. Byli jsme líní udělat si 2 kroky proti míči. A jít si tomu štěstíčku trošku naproti, protože ono ti nepříjde jen tak. Zápas jsme s Roudnicí/ Lhotou B podlehli 1:3 ( P. Horáček 1+0 a A. Špůr 0+1 ).

Tím, že jsme prohráli naše páté utkání jsme vrátili domácí Předměřice do hry o konečné prvenství a tak až do posledního utkání se Stěžerama jsme neměli rozhodnuto o celkovém umístění.

Šesté utkání bylo naše poslední a proto se nebylo na co se šetřit. Každý  věděl o co hrajeme a každý do toho dal vše. Rozhodující zápas o celkové prvenství jsme vyhráli 3:0 ( P. Horáček 3+0, V. Hak 0+1, A. Špůr 0+1 a M. Cerman 0+1 ) a bylo rozhodnuto, že si odvážíme nejcennější ocenění s sebou do Miletína.

Nominovaná sestava: M. Němeček – A. Špůr, M. Cerman, V. Hak, M. Paulus, J.
Vondrouš, M. Kučera a P. Horáček.

Konečné pořadí turnaje:

1, SK Miletín

2, MŽ Slavoj Předměřice

3, Hoříněves

4, Roudnice/ Lhota B

5, Stěžery

6, Malšova Lhota

7, Kunčice

Nejlepším střelcem turnaje se stal Pavel Horáček s 18 vstřelenými brankami v
6 utkání.

V samotném závěru turnaje se sehrála soutěž. Kdy z každého týmu byl vybrán jeden hráč a hrálo se kolikrát z 5 pokusů trefí břevno. Z našeho týmu byl nominován brankář Matěj Němeček, který trefil 2x z 5 pokusů a po shodě s klukem z Roudnice následovala náhlá smrt. Matějovi stačili pouhé dvě kola a rozhodl tak o dalším individuálním prvenství, které odcestovalo do Miletína.

Chtěl bych poděkovat všem klukům, za dnešní předvedený výkon.