Vzhledem k tomu, že se nám na podzim rozšířila základna nejmladších hráčů, řešili jsme do jaké soutěže je na jaře přihlásíme. Nakonec jsme spojili  síly s FKM Javorka a společně budeme nastupovat do krajského poháru mladších přípravek. Tento pohár se hraje systémem miniturnajů, kdy se na jedno místo sjedou tři až čtyři mužstva se dvěma týmy (A, B) a hrají mezi sebou každý s každým. Na první tujnaj jsme zavítali do L. Bělohrad v počtu sedmi hráčů.

Ostřílené hráče Tomáše Urbana, Jakuba Machačku a Jirku Vaniše, kteří tuto soutěž okusili již na podzim doplnili nováčci Vojta Kňourek, Jakub Chmelík, Lukáš Pozler a Fanda Tuček a dva hráči z FKM Javorka – Pepa a Lukáš. Našimi soupeři byli Jičín, Nový Hradec Králové a Dvůr Králové.

FKM Javorka/SK Miletín – SK Jičín     6:9

Branky: Tomáš Urban 5, Vojta Kňourek

V prvním zápase jsme nastoupili proti Jičínu. Začátek zápasu se nám nevydařil a brzy jsme prohrávali 1:4. Avšak nevzdali jsme se. V útoku se činil především Tomáš Urban a premiérový gól vstřelil Vojta Kňourek a pár minut před koncem byl stav 6:7. Při snaze o vyrovnání jsme ale neuhlídali Jičínské protiútoky a dostali ještě dva góly.

FKM Javorka/SK Miletín – FC Nový Hradec Králové     1:17

Branky: Jakub Machačka

Druhý zápas jsme vůbec nestíhali a po zásluze prohráli. Pravdou je, že za to mohla i změna na postu brankaře. Jirku Vaniše, který chytal v prvním zápase jsme poslali do pole a místo něj v brance nastoupil nejprve Lukáš Siška (FKM Javorka), poté Fanda Tuček a Lukáš Pozler, ale ani jednomu se tam nedařilo a tak se tam vrátil na třetí zápas opět Jirka Vaniš. Náš čestný gól vstřelil po důrazném napadání Kuba Machačka.

FKM Javorka/SK Miletín – SK Jičín     13:0

Branky: Jakub Machačka 6, Tomáš Urban 4, Vojta Kňourek 2, Lukáš Siška (FKM Javorka)

Ve třetím zápase jsme naopak soupeře přehráli. Celé utkání jsme dominovali a Jirka Vaniš dokonce udržel čisté konto. Pochvalu zaslouží i naši nováčci, kteří nevstřelili gól – Jakub Chmelík, Fanda Tuček a Lukáš Pozler, protože bojovali a jejich výkon se zápas od zápasu lepšil.

Takže nakonec jsme z L. Bělohrad odjížděli všichni s dobrou náladou a úsměvem na tváři. Další turnaj nás čeká v sobotu 25. 4. 2015 v České Skalici, kde se utkáme s celky RCSM Rozkoš a FK Náchod.