Sokol Libáň – SK Miletín „B“ 0:3 (0:5)
Branky: Vondrouš 2, Hátle, Krátký, Nálevka

Sestava: Kafka – Stránský, Fof, Kožíšek, Drahonínský – Krátký, Hátle, Lámr, Zdeněk – Balihar, Vondrouš D.

Střídali: Šotola, Nálevka, Navrátil

V sobotu jsme zajížděli na první jarní zápas do Libáně. Utkání začalo s 15 minutovým zpožděním, které vzniklo nedostavením se hlavního rozhodčího. Po domluvě kapitánů a vedoucích se role rozhodčího ujal Jindřich.

Utkání začalo pod naší taktovkou a při první naší šanci míjí Balů branku. V 8. min má opět velikou šanci Balů, kterou ovšem opět neproměňuje. V 11. min Honza Hátle střílí po svém jednom z mnoha sól nad branku domácích. Ve 13. min se dostane ve vápně k odraženému míči Davídek, ale zakončuje těsně vedle pravé tyče. Ve 30. min centruje z pravé strany Hátlik a před brankou nachází zcela volného Davida Vondrouše, který hlavou dává na 0:1. Ve 33. min Zdeněk prošel středem a nahrál Martinu Krátkému do lajny, který po tvrdém zakončení uklidil balón podruhé za záda domácího brankáře – 0:2. Domácí měli z rozehry svoji největší šanci zápasu, kdy po střele domácích a teči Jardy Kafky končí střela na levé tyči a Tomáš Lámr svým včasným zareagováním odkopává míč před dotírajícím útočníkem na roh. Ve 45. min překazil domácím brejk náš stoper Láďa Fof a rychle rozehrál dopředu na Vondrouše, který narazil Hátlikovi a ten ze samostatného úniku na branku nadvakrát proměňuje a opravuje skóre na krásných 0:3 do poločasu.

Druhý poločas jsme začali hodně vlažně a v tomto duchu jsme ho už odehráli celý. V 60. min nevypustil Dominik Zdeněk souboj s domácím gólmanem, který ho nastřelil a odražený míč spadl k nohám Davida Vondrouše, který ho zakončil krásně do pravé šibenice – 0:4. Tečku za výsledkově povedeným utkáním, ne až tak herním, udělal nestárnoucí hráč koketující i s naším áčkem Marek Drahonínský, který úžasnou českou uličkou uvolnil Lukáše Nálevku a ten v poslední minutě po několika letech rozvlnil síť a upravil skóre na – 0:5. Příští týden v neděli přivítáme na domácím trávníku lídra soutěže ze Žlunic.