FK Dolní Kalná – SK Miletín „A“ 1:2 (0:2)
Branky: Němeček 2

Sestava: Richter – Nosek, Leplt, Machačka, Novotný – Krátký (65.Kulina), Kněžourek, Němeček, Nálevka – Vondrouš F.(65.Hátle), Urban (86.Drahonínský)

Ke druhému mistrovskému utkání jsme odjížděli k nepříjemnému soupeři z Dolní Kalné, který na podzim získal většinu bodů právě z domácího prostředí. Utkání se hrálo na těžkém a podmáčeném trávníku, který dělal oběma týmům nemalé problémy. Ze zdravotních důvodů nebyl k dispozici pouze Bartoníček, jinak jsme nastoupili kompletní.

V prvním poločase jsme měli převahu a dařila se nám kombinace ve středu hřiště, ze kterých hlavně těžili krajní záložníci. Už v 5. minutě měl velikou šanci Krátký, který se řítil sám na branku domácích, ale míč mu na nerovném terénu skočil a málem přestřelil i síť za brankou. V 10. minutě se po další kolmici řítil na branku Nálevka, ale dostal se až příliš blízko brankáři, a ten ho vychytal. Domácím se dařilo bránit nerozhodný stav až do 19. minuty. Po pěkné kombinaci poslal Nálevka přesný dlouhý pas na volného Němečka, který tváří v tvář Lukešovi uspěl a přesnou střelou k tyči nás poslal do vedení – 0:1. Dále jsme nepřestávali útočit a po zákroku v domácím vápně nařídil rozhodčí Říha pokutový kop. Ten s přehledem proměnil opět Němeček – 0:2. Ve 40. minutě měl další obrovskou šanci Nálevka, kterého vyslal pěknou kolmicí za obranu Kněžourek. Lukáš si obhodil domácího brankáře, ale jeho střelu do prázdné branky stačil ještě obránce vykopnout z brankové čáry. Ve 43. minutě netrefil z malého vápna prázdnou branku tentokrát Vondrouš. První poločas tak skončil jenom 0:2.

Vstup do druhého poločasu se nám vůbec nevydařil a myšlenkami jsme byli snad ještě v kabině. Kalná do něho vstoupila mnohem aktivněji, čímž hru vyrovnala a vytvořila si brankové příležitosti. Po sérii domácích tutovek se v 67. minutě po rohovém kopu prosadil Tauchman, který hlavičkou nasměroval míč za záda Míry – 1:2. První naší šanci ve druhém poločase měl Novotný, kterému ale míč na penaltě na poslední chvíli skočil a poslal ho vysoko nad. Domácí byli nadále při chuti. Prosazovali se zejména po krajích a nechybělo jim mnoho ke vstřelení vyrovnávací branky. Společnými silami se nám ovšem podařilo všechny tyto útoky ubránit. V 83. minutě měl po rohovém kopu velikou šanci na rozhodnutí utkání Kulina, ale jeho hlavičku do prázdné branky stačil už podruhé v utkání vykopnout domácí obránce z branky. V poslední minutě měl ještě jednu šanci Němeček, ale do jeho střely se na poslední chvíli vložil opět obránce. Těžké utkání v Kalné jsme nakonec zvládli a vyhráli, ale na druhý poločas musíme co nejrychleji zapomenout. V dalším utkání hostíme na domácím hřišti Kopidlno, se kterým si takový výpadek nemůžeme dovolit.

Tomáš Navrátil st. (domácí):
V první půli byli výrazně lepší hosté, ale dostali se „pouze“ do dvoubrankového vedení. V půli druhé domácí hru minimálně vyrovnali, ale dokázali jen veteránem Tauchmanem snížit. Zasloužené vítězství hostí.
Kraus – asistent trenéra (hosté):
Zápas rozdílných poločasů. V tom prvním jsme dobře kombinovali, vstřelili dvě branky a tři stoprocentní šance trestuhodně zahodili. Do druhé půle jsme vstoupili vlažně, za což nás domácí potrestali kontaktní brankou a z jasné záležitosti bylo drama až do poslední minuty. Za první poločas jsme si však tři body zasloužili, fotbal se však hraje na dva poločasy a příště by takový výpadek mohl znamenat bodovou ztrátu.

Diváků: 90
Rozhodčí: Říha