SK Miletín „A“ – TJ Spartak Police n/M 5:3 (2:1)
Branky: Machačka, Němeček, Urban, Brentner, Lámr

Sestava: Richter – Nosek, Leplt, Machačka, Brentner – Krátký (66.Lámr), Kněžourek, Němeček, Nálevka (73.Horák) – Vondrouš F., Urban (88.Kulhánek)

fotogalerie z utkání

Ve čtvrtém kole jarní části soutěže jsme na domácím trávníku přivítali silného soupeře z Police n. M. Dosavadní výsledkový vývoj a ambice obou týmu hrát o ty nejvyšší příčky naznačovaly, že by mohlo být k vidění zajímavé střetnutí. Počasí fotbalu přálo, a tak si k potěšení domácích hráčů našlo na miletínský stadion cestu na 120 diváků. Na straně domácích absentovala hned čtveřice hráčů (zraněný Bartoníček, z pracovních či studijních důvodů potom Novotný, Kulina a Hátle).

Samotný počátek utkání přinesl poměrně vyrovnanou hru. První významný okamžik nastal v 18. minutě, kdy se na konci útočné akce hostů ocitá Jandík a úvodní brankou utkání posílá Polici do vedení – 0:1. První inkasovaná branka jako by však byla tím správným impulsem pro vyšší aktivitu domácích. Ta již o 4 minuty později vyústila v nebezpečný centr do pokutového území hostů, jenž Machačka razantní hlavičkou umisťuje do odkryté části Vlčkovy branky – 1:1. Ani Police nebyla bez šancí a jednou z největších v dosavadním dějství byla zřejmě ta z 28. minuty, kdy se po netaktickém faulu domácí defenzivy pouhé dva metry před vlastním pokutovým územím zahrání trestného kopu ujal Bergmann. Jeho šikovné obstřelení zdi však skončilo pouze na tyči. „Nedáš, dostaneš“, a tentokrát na tom měl největší zásluhu po celý zápas aktivně hrající Vondrouš, který se individuální akcí dostal až do vápna soupeře, kde byl zastaven jen za cenu nedovoleného zákroku. Běžela 29. minuta, když se k zahrání penalty postavil Němeček a s přehledem ji proměnil 2:1. Po obratu utkání však domácí nepochopitelně polevili ve svém úsilí a najednou to byli hráči Police, kteří kontrolovali hru a vytvářeli si tlak. Ten musel několika pohotovými zákroky řešit až Míra Richter.

Úkol zněl jasně – nepodcenit vstup do druhé půle a naopak co možná nejrychleji přidat třetí branku. A povedlo se, miletínští hoši skutečně hráli zvesela ! V 50. minutě se na hranici malého vápna k odražené střele dostal Urban a balon svým důrazem dostal až za Vlčkova záda – 3:1. Kvalitu v útočné fázi následně opět ukázali hosté, jejich tutovou šanci však výtečným zákrokem zneškodnil Míra Richter. Další úder domácích přišel v 66. minutě, kdy dobrý balon dostal do vápna nabíhající Nálevka, jemuž stačilo obejít beka hostů a zpětnou přihrávkou najít někoho z trojice nabíhajících spoluhráčů. Jako první se k míči dostal Brentner, který tváří v tvář Vlčkovi s jistotou proměnil – 4:1. Hosté se ani za takového stavu nehodlali smířit s výsledkem a byli aktivní. Po dalším zbytečném faulu před velkým vápnem zahrával trestný kop Jandík. Jeho střelu směřující do šibenice domácí branky dalším výborným zákrokem zlikvidoval Richter a vysloužil si potlesk fanoušků. Strůjcem další gólové akce domácích byl Nosek, který si z pozice pravého beka narazil s Nálevkou, pro zpětnou nahrávku zaběhl až za obranu hostů a nakonec vybídl k zakončení Žabáka (Lámra). Ten potvrdil víkendovou střeleckou formu a zvýšil po dvou minutách pobytu na hřišti již na 5:1. Kdo by si myslel, že se utkání bude už jenom v klidu dohrávat, mýlil by se. Snad v důsledku ztráty koncentrace a uspokojení z výsledku utkání došlo k několika nepřesnostem ve hře domácích. Své více či méně tutové šance postupně neproměnili Urban, Horák a Němeček. V obranné fázi se potom nezdařila souhra Noska a Richtera, kdy Noskovu zpětnou nahrávku vystihl Jandík, jenž obešel i vyběhnuvšího Richtera a v 71. minutě snížil na – 5:2. Přesně o deset minut později byla ještě po nešťastném zákroku Noska nařízena penalta, kterou proměnil opět exligový Jandík a zkompletoval tak hattrick. Ani to však nic nezměnilo na skutečnosti, že všechny body z domácího utkání opět zůstaly v Miletíně.

Kraus – asistent trenéra (domácí):
Do zápasu jsme nevstoupili dobře a dovolili hostům jít do vedení. Naštěstí přišlo brzké vyrovnání a o chvíli později i otočení výsledku. Do druhé půlky byl cíl jasný, a to vstřelit třetí branku a dovést utkání do klidného konce. To se také podařilo a soupeři jsme utekli až na 5-1. Škoda dvou hrubých chyb, které nejlepší hráč na hřišti Jandík využil ke zkorigování výsledku.
Klimeš Karel – předseda oddílu (hosté):
Z našeho výkonu jsem hluboce zklamán.Gratuluji domácím ke třem bodům.

Diváků: 120
Rozhodčí: Havlík