SK Miletín „A“ – FK Kopidlno 6:1 (3:1)
Branky: Urban 2, Kněžourek 2, Kulina, Lámr

Richter – Nosek, Leplt, Machačka, Novotný – Nálevka, Krátký (75.Hátle), Němeček, Bartoníček (65.Kněžourek) – Urban (65.Vondrouš), Kulina (80.Lámr)

Ve středu jsme v dohrávce hostili nepříjemné Kopidlno, kde jsme chtěli odčinit dvě předchozí venkovní porážky a v případě výhry bychom se stále drželi v popředí skupiny. K utkání jsme opět nastoupili kompletní.

Lepší začátek zápasu jsme si snad ani nemohli přát a po 13 minutách bylo téměř o utkání rozhodnuto. V 7. minutě Němeček zachytil na půlce míč a nahrál ho ve vápně na volného Kulinu. Ten ho netrefil ideálně, ale naštěstí se míč odrazil k Urbanovi, který se trefil přesně mezi nohy gólmana – 1:0. V 11. minutě Urban vybojoval míč a poslal centr do vápna, kde hostující stoper promáchl a neobsazený Kulina nekompromisní ranou k pravé tyči navýšil naše vedení – 2:0. O další dvě minuty si nejvýše na rohový kop Machačky vyskočil Urban a hlavičkou pod břevno nedal Brožíčkovi žádnou šanci – 3:0. Po tomto gólu jsme klasicky polevili a dovolili soupeři snížit. Ve 25. minutě si na kolmici za obranu naběhl Klaban a střelou k protější tyči prostřelil Míru – 3:1. Ihned z protiútoku Nálevka našel centrem hlavu Urbana, který těsně přestřelil. Ve 30. minutě prostrčil agilní Nálevka míč na Kráťu, a ten tentokrát těsně minul levou tyč. Ve 32. minutě perfektně zahraný přímý kop Machačky vyráží Brožíček na břevno a poté ještě lepším zákrokem stačil chytit dorážku Němečka. V prvním poločase jsme byli lepším týmem a zaslouženě jsme se dostali vedení.

Do druhého poločasu jsme vstoupili opět aktivně. V 51. minutě byl dříve u míče Urban než vyběhnutý Brožíček a Nálevka postupoval sám z boku na branku. Přihrávkou před prázdnou branku ještě vybídl ke zkompletování hattricku Urbanovi, ten si ale místo střely z první chtěl míč zpracovat a dobíhající obránci mu míč odkopli do bezpečí. Poté se hra vyrovnala a hrálo se převážně mezi vápny bez šancí na obou stranách. Ty zas přišli až od 70. minuty, kdy si na centr Machačky vyskočil neobsazený Němeček, ale poslal hlavičkou míč těsně nad. V 73. minutě běžel sám na Míru Klaban, ale Míra perfektním zákrokem nepřipustil žádné drama a udržel nám dvoubrankové vedení. V 85. minutě vyhrál Žabák souboj s gólmanem, míč se odrazil ke Kněžourkovi, který střelou do prázdně branky definitivně rozhodnul o osudu utkání – 4:1. V 88. minutě jsme se po brejku dostali do přečíslení 5 na 2. Na konci akce byl opět Kany a střelou k tyči prostřelil Brožíčka – 5:1. V poslední minutě jsme přidali ještě jednu branku. Leplt našel krásným pasem Žabáka, který technicky přehodil vyběhnutého gólmana – 6:1. V příštím kole nás čeká další domácí zápas s Hronovem, kde budeme chtít navázat na dnešní povedený a hlavně bojovný výkon.

Kraus – asistent trenéra (domácí):
Po dvou porážkách na soupeřově hřišti jsme měli velikou chuť na domácí půdě bodovat. Tomu také odpovídal úvod zápasu. Ve 13. minutě jsme vedli 3-0 a zdálo se, že je zaděláno na velký brankový příděl. Přišlo však tradiční polevení, soupeř snížil a hra se vyrovnala. Ve druhé půli jsme měli optickou převahu, ale další branky vstřelili střídající hráči až v samotném závěru. Za dnešní výkon si zaslouží pochvalu všichni hráči.
Komentář hosté:
Během prvních deseti minut jsme hrubými chybami nabídli domácím pohodlnější vedení 3-0. Pak bylo utkání do 80. Minuty vyrovnáme. Pak jsme opet chyboval a ještě třikrát inkasovali.

Diváků: 85
Rozhodčí: Prokůpek