Baník Žacléř – SK Miletín „A“ 2:1 (1:1)
Branka: Bartoníček

Richter – Nosek, Leplt, Machačka, Novotný – Nálevka, Kněžourek (53.Hátle), Krátký (69.Lámr), Bartoníček (69.Kulina) – Němeček, Vondrouš (46.Urban)

V sobotu se naše áčko vypravilo do Žacléře k poslednímu venkovnímu utkání v první polovině skupiny „o postup“. Následný výjezd bude již odveta v Kobylicích. Očekávalo se hodně složité utkání vzhledem k těžkému terénu a kvalitě domácích, kteří jsou zejména na svém hřišti velice nebezpeční. Náš tým odjížděl v plné sestavě, pouze Urban ze zdravotních důvodů nemohl nastoupit od začátku.

Zpočátku se hrál velice svižný fotbal a hned první naše akce skončila gólem. V osmé minutě našel Němeček ve vápně zcela volného Kněžourka, který předložil míč na malé vápno Vondroušovi, jehož střelu brankář ještě vyrazil, ale Bartoníček se již nemýlil – 1:0. Tento brzký gól nás jakoby uspokojil a aktivitu převzali domácí. Ve 12. minutě propadl míč v našem vápně na volného domácího útočníka, ten však i díky kontaktu s Machačkou zamířil vedle. V tuto chvíli byl k našemu týmu rozhodčí velice shovívavý, neboť se tento zákrok dal označit jako penaltový. Avšak domácí ve svém tlaku nepolevovali a ve 23. minutě byli již odměněni, když Špecián v našem vápně ustál souboj, dostal se před Richtera a z úhlu poslal míč na vzdálenější tyč – 1:1. Od naší vedoucí branky domácí začali náš tým přehrávat, zejména díky svému nasazení a důrazu, který byl často i za hranicí fair play. Nicméně hlavní rozhodčí tuto hru podpořil svými nepřesnými rozhodnutími a přispěl tak k oboustranné nervozitě. To vyvrcholilo ve 38. minutě, kdy k překvapení všech ukázal před naší standardní situací domácímu stoperovi červenou kartu za údajně vulgární komentář k jeho výkonu.

Do druhé půle šel náš tým s jasným úkolem, zvýšit hlavně důraz a bojovnost a proti oslabenému soupeři zápas rozhodnout, tomu měl pomoci i střídající Urban. Nicméně náš vlažný výkon pokračoval nadále a hned ve 47. minutě se do gólové situace probil domácí Vít, naštěstí jeho nedůraznou střelu v pohodě zlikvidoval Richter. V dalším průběhu jsme sice drželi více míč na svých kopačkách, bohužel proti oslabenému soupeři jsme si nedokázali vytvořit pořádnou šanci. Naopak domácí z bloku vyráželi do nebezpečných protiútoků. V 70. minutě jsme provedli dvojstřídání s cílem oživit naši útočnou snahu, když se na hřiště dostal Lámr a Kulina. A konečně přišla i šance. V 73. minutě Kulina vybojoval míč, ten se dostal k Nálevkovi, který se dostal do vápna a předložil míč Urbanovi, který při naší největší příležitosti chabou střelou podtrhl naši nemohoucnost. V 81. minutě ještě po standardní situaci těsně minul domácí bránu hlavou znovu Urban. Když to již vypadalo, že utkání směřuje k penaltovému rozstřelu, přišla studená sprcha. Při naší rozehře na polovině hřiště nešťastně uklouzl Leplt, domácí podnikli ve čtyřech rychlý protiútok do naší zcela otevřené obrany a dorostenec Cvik tváří v tvář Richterovi posílá domácí do nečekaného, ale zcela zaslouženého vedení – 2:1. Na tento stav jsme již nedokázali reagovat.

Tento zápas se nám hrubě nevydařil, kdy až na vedoucí branku bylo téměř vše špatně. Hráli jsme oproti domácím totálně bez nasazení a snad si i mysleli, že nám oslabený soupeř vítězství daruje sám. Opak však byl pravdou a tak jsme si zaslouženě připsali druhou porážku v řadě. Stejně jako minulé utkání se tak potvrdilo, že soupeři s důraznějším a bojovnějším stylem hry nám vůbec nesedí. Ve středu nás čeká domácí dohrávka s nevyzpytatelným Kopidlnem, kde již musíme zabrat a naplno bodovat, pokud chceme udržet kontakt s čelem tabulky.

Vlastimil Honek – trenér (domácí):
V první půli se hrál oboustranně kvalitní fotbal. Hosté z ojedinělé akce vedli. Poté jsme lépe kombinovali a zaslouženě vyrovnali. Střelec Špecián vzápětí utrpěl zranění, rozhodčí ho ignoroval. Vzápětí neuznal jasný pokutový kop a po neodpískaném faulu na Bašeho nám navíc hráče vyloučil. V oslabení jsme bojovali a hráli na brejky, výhru vystřelil střídající dorostenec Cvik. Dobrému utkání neodpovídal výkon slabého rozhodčího Kiezlara, který na krajské soutěže nemá, u nás to potvrdil opakovaně.
Kraus – asistent trenéra (hosté):
V 8.minutě jsme se dostali do vedení, ale místo toho, aby nás to nakoplo, tak jsme přestali nepochopitelně hrát. Domácí toho využili a vstřelili vyrovnávací branku. Ve 38.minutě byl vyloučen domácí hráč a to nám paradoxně ještě více ublížilo. Domácí se semkli, dali nám lekci z bojovnosti a zaslouženě si došli pro tři body. Je to již podruhé za sebou, kdy jsme dojeli na malou bojovnost a důraz. Hráči by se měli zamyslet nad tím, jestli dávají fotbalu to, co je třeba.

Diváků: 110
Rozhodčí: Kiezler