SK Miletín „A“ – FC Spartak Kobylice 5:1 (2:1)
Branky: Bartoníček 2, Němeček, Vondrouš F., Urban

Sestava: Richter – Nosek, Machačka, Leplt, Novotný – Bartoníček (72.Kulhánek), Němeček, Kněžourek, Nálevka (65.Krátký) – Urban (65.Kulina), Vondrouš F.

Za slunného jarního počasí jsme na kvalitně připraveném pažitu v Miletíně hostili soupeře z Kobylic. Ještě před utkáním proběhlo slavnostní otevření nových kabin, které ještě více zkvalitní podmínky pro všechny miletínské kolektivy, a doufejme, že všem přinesou i lepší výsledky. K utkání jsme se konečně sešli v plné sestavě, a tak jsme chtěli vstoupit do jarní skupiny o postup povinnou výhrou.

Začátek utkání nám vyšel parádně. Ihned v první minutě se po rohovém kopu Kněžourka prosazuje hlavou z malého vápna Urban – 1:0. Ve 20. minutě si pohrál s několika hráči Bartoníček, ale jeho slabou střelu brankář chytá. Ihned z další naší akce jsme se už ale prosadili. Machačka centrem na hranici penalty našel Němečka, který hlavou přehodil brankáře – 2:0. A i v dalších minutách jsme byli při chuti a Kobylice se stěží dostávali k našemu vápnu. Ve 32. minutě Mrca našel za obranou Vondrouše, který ještě sklepnul do běhu na Barkase, ale jeho střelu stihl opět brankář vyrazit. Ve 38. minutě Mrca opět uvolnil Vondrouše a jeho jedovatou střelu vytěsnil brankář s pomocí břevna na roh. Následný roh sehrál Machačka nakrátko s Noskem, ten z první poslal nadýchaný centr na malé vápno, kde si na něj naskočil nejvýše Mrca, ale brankář jeho hlavičku vyráží opět na roh. Ve 42. minutě jsme soupeři nabídli snížení, když nepovedou malou domů Leplta vystihl hostující Brzek, který si ještě obhodil Míru a poslal míč do prázdné branky – 2:1. V prvním poločase jsme byli lepším týmem a soupeři jsme až na darovaný obdržený gól nic nedovolili.

Do druhého poločasu vstoupil aktivněji soupeř a prvních 10 minut jsme se nemohli dostat do tempa. Poté přišla zlomová desetiminutovka našeho týmu. V 55. minutě hosté faulovali ve vápně Němečka a Bartoníček penaltu bezpečně proměnil – 3:1. O dalších pět minut faulovali ve vápně Novotného a tentokrát penaltu proměnil Vondrouš – 4:1. V 65. minutě Leplt poslal krásný centr za obranu na Mrcu, který ještě přihrál do běhu na Barkase, a ten lehce prošel mezi obránci a střelou ke vzdálenější tyči zvýšil na konečných – 5:1. Zbytek utkání jsme dohráli v klidu a mohli jsme se radovat s první jarní výhry. Další víkend nás čeká Dolní Kalná, kde chceme opět plně bodovat.

Kraus – asistent trenéra (domácí):
Vstup do jarní části soutěže nám vyšel po všech stránkách. Nové šatny, ideální počasí a vedení už v první minutě, co víc si přát. V průběhu zápasu jsme jasně dominovali a nebýt hrubé chyby, při které jsme soupeři gól darovali, tak si sám nic nevytvořil. Naši hráči si naopak šancí vytvořili dost a pět jich proměnili a proto zaslouženě vyhráli.
Petr Průcha – trenér (hosté):
Zasloužené vítězství domácích, všechno špatně !!!!! Jakákoliv návštěva domácích v našem pokutovém území byla veliká šance. My jsme kromě prvních deseti minut ve druhém poločase na hřišti defacto nebyli. Ale je to logické, patří nám to, říkáme si o to poněvadž fotbalové zákony jsou neúprosné a spravedlivé, ale to je náš problém. Domácím gratulujeme a přejeme jim hodně zdaru.

Diváků: 120
Rozhodčí: Šedivý