SK Miletín „B“ – TJ Sokol Dětenice 0:3 (0:1)

Sestava: Kafka – Blažek (46. Brentner), Fof, Lámr, Drahonínský – Zdeněk (60. Kulhánek), Kněžourek, Krátký, Vondrouš – Hátle (46. Balihar), Kulina

V neděli jsme doma hostili Dětenice. Šlo o souboj 2. a 3. týmu skupiny. Náš tým byl posílen o některé hráče širšího kádru áčka, ale musel se také kromě zdravotních absencí vyrovnat i se sobotní probdělou nocí strávenou na oslavě narozenin některých členů týmu.

Hned v první minutě jsme měli první roh, ale bez úspěchu. O minutu později se na druhé straně hřiště osmělili i hosté, když poslali před branku nadýchaný centr z pravé strany a na zadní tyči chybělo útočníkovi půl metru k zakončení do prázdné branky. Do velmi nadějné pozice se prosadil v 7. minutě Kanár, jehož střelu ze sedmi metrů brankář hostí vyráží. V 11. minutě hosté zahrávali trestný kop z levé strany. S první střelou si ještě Jarda v naší brance ještě poradil, ale na dorážku už nestačil – 0 : 1. Poté přišly opět naše šance. Ve 13. minutě Kanár přestřeluje z trestňáku. V 18. minutě se přes dva bránící hráče uvolnil David Vondrouš, přihrál na volného Kráťu, ale jeho střelu z hranice vápna hostující brankář nadvakrát chytá. V 27. minutě se po špatném odkopu hostující obrany dostal ke střele Stýv Kulina, ale míří pouze doprostřed branky. Ve 34. minutě našel Mára Drahonínský dlouhým nákopem Kanára, brankář hostí zbytečně vyběhl, míč se dostal ke Stývovi, jenž ještě přihrával na pravou stranu Dominiku Zdeňkovi, ale jeho střela do odkryté branky mířila až do zámku. V 38. minutě měli obrovskou šanci hosté. Po centru z levé strany minul jejich útočník odkrytou branku na zadní tyči. Ve 40. minutě dostal Hátlik přihrávku za obranu a šel zcela sám na gólmana. Místo střely ještě nepřesně přihrával před prázdnou branku Stývovi, jehož střela v pádu branku minula. Ve 44. minutě ještě střílel Kanár a Kráťa, ale brankáře hostí nepřekonali.

O poločase jsme provedli dvojí střídání. Ze hřiště šli Hátlik s Blažkem a na plac Balů s Brécou. Hned ve 47. minutě se dostal ke střele z 25 metrů Mára Drahonínský, ale gólman hostí neskutečným zákrokem vytáhl jeho skvělou střelu ze šibenice. V 50. minutě jsme z trestňáku orazítkovali břevno. Další mega šanci zahodil v 57. minutě po přihrávce Bréci z pěti metrů Balů, jehož slabou střelu brankář hostí chytil. V 60. minutě přišlo na řadu třetí střídání. Dominika Zdeňka vyměnil Jindřich. Když v 67. minutě spadl ve vápně Kanár po souboji s obráncem hostí a sudí nám ani penaltu neodpískal, tak naši příznivci na hlavní tribuně u hospody konstatovali, že dnes to asi dobře nedopadne. Netrvalo dlouho a hosté zvýšili vedení v 73. minutě po ojedinělé návštěvě u naší branky – 0 : 2. Hned v 77. minutě přidali i třetí branku po rychlém protiútoku – 0 : 3. V 80. minutě ještě centroval Žabák na Balůa a v 88. minutě hlavičkoval po rohu David Vondrouš, ale tentokrát jsme se nedočkali ani jediné trefy.

Hosté přijeli zdravě nabuzeni a plně soustředěni. Utkání zvládli celkové lépe a po zásluze si odvezli všechny tři body. No a my máme všechny letošní oslavy za sebou, a tak se nám snad bude příště dařit lépe.