SK Miletín „A“ – FK Kopidlno 1:1 (0:0) PK 5:4
Branka: Urban

Sestava: Richter- Nosek, Machačka, Leplt, Nálevka – Bartoníček, Kněžourek, Němeček (86.Hátle), Černý – Urban, Kulina (62.Krátký)

O víkendu jsme ve šlágru kola nastoupili proti ofenzivně laděnému Kopidlnu. Hosté se nacházeli na druhé příčce, tedy 2 body před námi, a tak jsme na domácím hřišti očekávali vyrovnanější utkání, než které jsme odehráli v Kopidlně. Tam jsme dostali debakl a domů odjeli s bůrem. V sestavě nám chyběli pracující Vondrouš s Novotným.

Od začátku utkání jsme ale byli lepším týmem a hosté hrozili převážně z brejků, se kterými si naše obrana nebo brankář Richter s přehledem poradili. Do vedení jsme mohli jít už v 8. minutě, když si Němeček narazil s Urbanem a prvně jmenovaný v ideální pozici na penaltě promáchl. Za dalších pár minut jsme měli 3 superšance během 5 vteřin, kdy hostující brankář Brodský na čáře čaroval a nic nepustil za svá záda. Nejprve si na zpětnou přihrávku Němečka naběhl Lept, ale střelu k tyči Brodský reflexivně vyrazil před sebe. Poté se míč dostal k úplně volnému Stývovi, který z metru nadvakrát neprostřelil ležícího brankáře a ten stačil ještě míč vytěsnit těsně nad břevno. Ve 30. minutě po rohovém kopu hlavičkoval Urban těsně nad. Ve 38. minutě se uvolnil Bartoníček a jeho střela zpoza vápna těsně minula levou šibenici. Poločas skončil bez branek a s tímto stavem byli jistě spokojenější hosté.

Do druhého poločasu jsme vstoupili opět aktivně, ale většina útoků končila před vápnem a bojovalo se o každý metr hřiště. Smůlu jsme protrhli až v 57. minutě, když po rohovém kopu Machačky usměrnil míč do branky Urban – 1:0. Poté přišla řada našich šancí, které mohli rozhodnout celé utkání. V 65. minutě nahrával Bartoníček na penaltu na Němečka, kterého opět vychytal Brodský. V 72. minutě si na vápně zpracoval míč Urban, jeho střelu ještě tečoval domácí obránce, ale Brodský znovu reflexivně zareagoval a nepustil nás do většího vedení. V 81. minutě byl po další žluté kartě vyloučen hostující Černovský. V 84. minutě Urban nabídl šanci na skórování Krátkému, ale do jeho střeli ještě stihl vložit nohu domácí obránce a míč skončil těsně vedle levé tyče. Bohužel, za řadu neproměněných šancí přišel trest a ještě k tomu v nejméně vhodnou chvíli. V 90. minutě kopali hosté standardku a po vzájemně tvrdém souboji Nálevky s Machačným odpískal rozhodčí přísnou penaltu. Komárek penaltu s přehledem proměnil a podruhé za sebou museli náš zápas rozhodovat pokutové kopy. V nich jsme opět uspěli, když jsme proměnili všech pět pokutových kopů a brankář Richter soupeři perfektním zákrokem jednu penaltu chytil. Penalty proměnili Bartoníček, Machačka, Urban, Černý a Krátký.

Příští kolo jedeme do Libáně, kde se nám posledních pár let nedaří vyhrát. V případě výhry by se nám hodně přiblížilo umístění mezi nejlepšími čtyřmi týmy v tabulce a tím pádem účast v jarní skupině o postup.

Kraus – asistent trenéra (domácí):
Zápas velmi dobré úrovně, ve které jsme si vypracovali řadu šancí. Zápas jsme měli rozhodnout v normální hrací době. Podruhé za sebou jsme byli úspěšnější na penalty, ale přijít o vítězství v poslední minutě, a ještě k tomu z penalty, to mrzí.
komentář (hosté):
Domácí si vytvořili více šancí, ale náš brankář Brodský čaroval. Držel nás ve hře do posledních minut, kdy jsme vyrovnali a vynutili si penalty. V těch byli šťastnější domácí.

Diváků: 130
Rozhodčí: Mlynář