SK Miletín „A“ – FC Spartak Kobylice 2:0 (1:0)
Branky: Vondrouš 2

Sestava: Richter – Nosek, Machačka, Leplt, Novotný – Bartoníček, Kněžourek, Němeček, Nálevka – Urban (69.Krátký), Vondrouš (87.Kulhánek)

V sobotu za chladného počasí jsme na našem pažitu hostili Kobylice. Hosté se v tabulce nacházeli před námi, ale pouze vinou lepšího vzájemného zápasu. Ani trávník už není ideální, hlavně kolem lajny u střídaček, kde na podmáčeném terénu to místy vypadalo, jako kdybychom běhali po ledě. V sestavě jsme od minulého týdne neudělali žádnou změnu a k utkání nastoupili kompletní.

Začátek zápasu nám vyšel a hosty jsme zaskočili naší aktivní hrou. Do první tutovky se po přihrávce Němečka dostal Bartoníček, ale o centimetry minul vzdálenější tyč. V 9. minutě Němeček získal na půlce míč a přihrál ho do vápna Vondroušovi. Ten si se štěstím obhodil obránce a střelou mezi nohy Holému nás poslal do vedení – 1:0. Ve 22. minutě měli nadějnou šanci hosté. Po rohu se míč odrazil na vápno, kde stál hostující hráč a naštěstí střílel těsně nad. Ve 25. minutě vybojoval Vondrouš míč a střela bodlem těsně minula branku. Další hezkou akci předvedl Kněžourek, který se přes tři hráče prokličkoval až na malé vápno, kde jeho přihrávku na volného Urbana zastavil až poslední hostující obránce. Ve 30. minutě si na přímý kop Machačky vyskočil Nálevka, ale brankář se štěstím vykopl míč nohou na roh. Před koncem prvního poločasu jsme polevili a díky výborným zákrokům Richtera jsme udrželi vedení. Nejprve včasným výběhem odkopl míč před hostujícím útočníkem, který si to už mířil sám na bránu a ve 42. minutě vyrazil střelu Brzka. V prvním poločase jsme byli aktivnější a po zásluze jsme se ujali vedení.

Tentokrát byli ze začátku druhé půle aktivnější hosté a my jsme se vůbec nemohli dostat do tempa. V 56. minutě poslali hosté nebezpečný centr před bránu, kde jsme první střelu zablokovali a druhou střelu zamířili hosté nad. V 60. minutě jsme předvedli nejhezčí kombinační akci utkání. Po několika přihrávkách se míč dostal k Nálevkovi, který centrem na zadní tyči našel Vondrouše a ten střelou z první na vzdálenější tyč navyšuje naše vedení – 2:0. Tímto gólem jsme hosty zaskočili, neboť to byla naše jediná povedená akce od začátku druhého poločasu. V 79. minutě se po špatném odkopu Novotného dostává do šance Hrubý, ale Richter nás opět zachraňuje skvělým zákrokem a nepřipouští žádné drama. V 81. minutě se po naší kombinaci kolem vápna dostává ke střele Krátký, ale těsně minul branku Holého. V poslední minutě zahrozili ještě hosté. Naštěstí jejich střela, za kterou se Richter jen ohlédl, skončila na břevně.

Zvládli jsme další důležité utkání a podruhé za sebou s čistým kontem, kterým jsme si zajistili postup do jarní skupiny o „postup“. Do konce podzimní části nás čekají už jen 2 utkání, tak naším cílem je skončit co nejvýše a zajistit si co nejvíce bonifikačních bodů do jara.

Kraus – asistent trenéra (domácí):
Zápas jsme rozehráli velmi dobře a již v deváté minutě šli do vedení brankou Vondrouše. Po půl hodině se však začal fotbal z hrací plochy vytrácet. Přibývalo zbytečné nervozity. Ani ve druhé půli se obraz hry nezměnil a tak jediným pozitivem byla druhá branka v síti hostů a také to, že všichni hráči odešli ze zápasu po svých.
Petr Průcha – trenér (hosté):
Zasloužená výhra domácích, nezachytili jsme začátek a nechali si vstřelit branku. Poté jsme hru vyrovnali, měli několik šancí, ale domácí měli skvělého gólmana a tak přišel zákonitě trest. Jinak můj tým podal kvalitní, bojovný výkon, který ale k bodu nevedl. Škoda výsledku, mohlo to být lepší, ale nešli jsme tomu naproti a nejde o zápas jako takový, zasloužená prohra, ale mí chlapci vědí o co jde a je potřeba si o tom promluvit…

Diváků: 100
Rozhodčí: Havlík