TJ Sokol Nepolisy – SK Miletín „A“ 1:1 (0:1) PK 2:3
Branka: vlastní

Sestava: Richter – Nosek, Leplt, Machačka, Novotný – Bartoníček, Kněžourek (77. Černý), Němeček, Nálevka (90. Hátle) – Vondrouš F. (73. Kulina), Urban

Tuto sobotu jsme zavítali na horkou půdu do Nepolis. Nováček soutěže se momentálně nacházel na prvním místě tabulky, tak nás čekal těžký zápas, kde jsme chtěli urvat nějaké body a prodloužit tím naši zápasovou sérii bez porážky. V prvním utkání jsme s Nepolisy smolně prohráli, když nám nevyšel úvod zápasu a poté jsme soupeře do konce utkání marně dotahovali. V utkání jsme nastoupili v kompletní sestavě.

Od první minuty se hrálo bojovné utkání. První šanci utkání měli domácí v 10. minutě, když si centr ze strany nešťastně srážel do vlastní sítě Nosek, ale Richter ukázal výborný reflex a míč chytil. Další perfektní zákrok předved o pár minut později, když přímý kop z hranice vápna vytěsnil nad břevno. Poté přišli šance i na naší straně a bylo to také po standardní situaci. Na roh Vondrouše si na přední tyči vyskočil Němeček, ale hlavou mířil těsně nad. Ihned z další naší akce se pěkně uvolnil Bartoníček, navedl si balon na střed, ale svou střelu z hranice vápna zamířil pouze do náručí brankáře. Ve 32. minutě nám na nervy zabrnkal brankář Richter, když mu malá domů prošla pod nohou, ale naštěstí stačil míč před brankovou čarou zastavit. Ve 35. minutě po rohovém kopu nebezpečně hlavičkoval domácí Zámečník, ale těsně minul levou tyč. Ve 43. minutě se už ale skóre měnilo. Přímý kop Machačky propadl k Urbanovi, který chtěl akci vyšperkovat nahrávkou před prázdnou kasu na Němečka, ale do nahrávky vložil svou nohu domácí obránce Chaloupka a míč si poslal do vlastní brány – 1:0. Poločas skončil naším těsným vedením, kdy jsme měli míč více na svých kopačkách a hosté hrozili převážně ze standardních situací.

Do druhého poločasu vstoupili hosté aktivněji a začali nás přehrávat. Nutno podotknout, že jim k tomu pomohli rozhodčí, kteří začali považovat každý pád soupeře za faul, a tím měl soupeř ze začátku druhého poločasu několik standardních situací. Po jedné z nich se domácím podařilo vyrovnat, když jsme neuhlídali domácího kanonýra Pánka, který centr usměrnil k levé tyči – 1:1. Po této brance se hra vyrovnala a hrálo se převážně mezi vápny, kdy další šance přišli až ke konci zápasu. Tu největší měli domácí v 85. minutě, když centr našel na malém vápně domácího útočníka, který ale trestuhodně poslal z metru míč do břevna. V poslední minutě měli domácí ještě výhodu přímého kopu z hranice vápna. Míč poslali do zdi a ihned jsme podnikly protiútok, který Urban vyřešil nahrávkou na malé vápno na Kulinu, kterému bohužel chyběly milimetry k zakončení.

Zápas tak skončil remízou a čekali nás potřetí v sezóně pokutové kopy. V nich se zaskvěl náš brankář Richter, který domácím po perfektních zákrocích chytil 3 pokutové kopy a zajistil nám další bod. Penalty od nás proměnili Machačka, Urban a Bartoníček. V dalším kole nás čeká další těžký soupeř z Kopidlna, kde budeme chtít potvrdit vybojované body z Nepolis.

Milan Havlík – vedoucí týmu (domácí):
První poločas byli hosté důraznější a měli více ze hry, ale domácí byli nebezpečnější. Druhou půli jsme soupeře přehráli, několik šancí si vypracovali, ovšem i ty stoprocentní zůstaly nevyužity. Podařilo se nám tak už jen vyrovnat. Prokletí našich penaltových neúspěchů pokračovalo i v tomto zápase, celkem ze třinácti penalt ve třech zápasech jsme jich dokázali osm spálit! Bod navíc si tak odvážejí hosté do Miletína.
Kraus – asistent trenéra (hosté):
V první půli jsme byli více na míči. Po přestávce domácí přidali a zaslouženě vyrovnali. O osudu utkání musely rozhodnout penalty. V nich navázal na výborný výkon v zápase brankář Richter a i díky němu si odvážíme dva cenné body.

Diváků: 130
Rozhodčí: KFS LB