Sokol Libáň „A“ – SK Miletín „A“ 0:4 (0:2)
Branky: Vondrouš 3, Němeček

Sestava: Richter – Nosek, Machačka, Leplt, Novotný – Bartoníček (46.Černý), Němeček, Kněžourek, Nálevka – Urban (73.Krátký), Vondrouš F.

Tuto sobotu jsme odjížděli k těžkému utkání do Libáně. Soupeř se nacházel pouhé 3 body za námi, a tak jsme v tomto utkání brali pouze výhru. Ač bylo slunečno, tak nás čekal těžký terén na podmáčeném hřišti. Domácí byli oslabeni o jejich brankářskou jedničku, tak k utkání nastoupili s hráčem v bráně. My jsme k utkání nastoupili kompletní, tak jsme byli považováni za favority.

Od začátku utkání jsme na soupeře vlítli a už v 1. minutě jsme mohli jít do vedení. Novotný pěkným centrem našel Urbana, který ale nezamířil přesně a brankář jeho střelu vyrazil. Ve 3. minutě Němeček obral o míč domácí obránce a vyslal do úniku Vondrouše. Ten se zatím zastřeloval a poslal míč těsně nad. V 19. minutě zahrozili i hosté, když se řítili do přečíslení 2 na 1. Naštěstí nás podržel Richter a reflexivně střelu chytil. Následně domácí okusili hořkost pravidla „nedáš, dostaneš“. Ihned z protiútoku Novotný vysunul Urbana, který obešel gólmana a akci ještě vyšperkoval nahrávkou před prázdnou bránu na Vondrouše, který nás poslal do vedení – 1:0. Ve 29. minutě vybojoval Urban míč a předložil ho na penaltu Vondroušovi. Ten se štěstím prostřelil oba bránící beky a navýšil naše vedení – 2:0. O další minutu později měli velikou šanci domácí. Nejprve Richter vyrazil jejich střelu na roh a z následného rohu jsme nechali na malém vápně osamoceného útočníka, který ve 100% šancí mířil hlavou těsně nad branku. Ve 31. minutě zachytil Novotný přihrávku domácích a nikým neatakován se dostal až před vápno, kde pravačkou vystřelil a domácí brankář měl co dělat, aby střelu vytěsnil na břevno. O pět minut později se Novotný dostal opět ke střele, ale tentokrát levou nohou poslal míč opět do břevna. Ve 42. minutě podnikli domácí nebezpečný protiútok, na jehož konci se ocitl Balcar, který naštěstí z malého vápna přestřelil.

Do druhého poločasu jsme provedli jedno střídání, když Bartoníčka vystřídal Černý. Ve 47. minutě se Vondrouš dostával ke střele, při které byl před vápnem faulován. Z následné standardky poslal Němeček míč vysoko nad. V průběhu druhého poločasu se domácí dostávali do našeho vápna sporadicky a jejich útoky končili před naším vápnem. V 62. minutě se Němeček opřel levou nohou do míče a potřetí v zápase zazvonilo břevno domácí branky. V 71. minutě dokonal Vondrouš „čistý“ hattrick. Do šance ho opět vyslal jeho dvorní nahrávač Urban a Filip tváří v tvář gólmanovi nezaváhal a s přehledem uklidil míč k levé tyči – 3:0. V 84. minutě se do střelecké listiny zapsal i Němeček, když ho perfektní přihrávkou poslal do úniku Nálevka. Ten svůj únik vyřešil střelou z vápna do levé šibenice – 4:0. V nastaveném čase se po přihrávce Němečka řítil úplně sám na branku Nálevka, který ale situaci nevyřešil ideálně a poslal míč těsně vedle levé tyče. Důležité utkání v Libáni jsme zvládli a teď nás čekají na domácím hřišti Kobylice, se kterými máme stejný bodový zisk.

Bányácski Pavel – trenér (domácí):
Bez vstřelených gólů se vyhrávat nedá, hosté nám ukázali, jak se proměňují šance. Klukům nelze nic vytknout, bojovali do konce zápasu. Paní rozhodčí zápas zvládla. Pochvalu si za nasazení zaslouží hráč Pešta Zdeněk.
Kraus – asistent trenéra (hosté):
Od první minuty jsme na soupeře vlétli a za třicet minut vedli dva nula. Postupem času naše aktivita opadla za což nás domácí mohli potrestat, naštěstí však svoje šance neproměnili. Ve druhé půli jsme hru kontrolovali a v závěru přidali další dvě branky. Při lepší koncovce jsme mohli vyhrát i vyšším rozdílem.

Diváků: 120
Rozhodčí: Kánská