TJ TK Žlunice – SK Miletín „B“ 1:0 (0:0)

Sestava: Rychtera – Blažek, Fof , Kožíšek, Drahonínský – Vondrouš (70. Zdeněk), Poláček, Lámr, Stránský, Šotola – Balihar

V sobotu jsme jeli do Žlunic k zápasu o první místo okresní soutěže. Bohužel tento zápas kolidoval s utkáním „Áčka“ v Kobylisích, a tak jsme tentokrát nebyli posíleni, ale naopak oslabeni, protože Jarda Kafka chytal za „Áčko“.

V prvním poločase se ujali taktovky domácí, dobře kombinovali a tlačili se do útoku. My jsme se k ohrožení jejich branky dostali až ve 13. minutě a to ještě jejich přičiněním. Po malé domů od stopera přeskočil míč na hranici velkého vápna brankáři kopačku a mířil do opuštěné branky. Brankář se však na poslední chvíli stačil vrátit a špičkou kopačky vytěsnit míč těsně vedle tyče. Z následného rohu hlavičkoval Balů na zadní tyči těsně nad. Domácí spálili svou největší šanci v prvním poločase v 19. minutě, když se sražená střela dostala k Janu Caltovi, ten však „z první“ přestřelil z osmi metrů prázdnou branku. Ve 33. minutě nás ještě zachránil Láďa Fof, který obehrál domácí útočníky o míč při brejku 2 na 1. My jsme si svou obrovskou šanci schovali na konec poločasu. Ve 44. minutě po rohu hlavičkoval na malém vápně nikým neatakován Žabák, ale trefil na brankové čáře stojícího domácího hráče, od něhož se míč odrazil na roh. Po něm hlavičkoval Balů opět nad. Za zmínku stojí, že všechny rohy zahrával výborně Honza Šotola.

Po přestávce se domácí dále tlačili za vstřelením gólu, ale hra byla vyrovnanější než v prvním poločase a i my jsme se snažili více přecházet do útoku. Převážně to však byl boj, převládali nepřesnosti, šancí spíš ubylo. Domácí měli pár závarů, ale bez efektu a my jsme se k ohrožení domácí branky také pořádně nedostali. Pěknou akci jsme zahráli v 82. minutě. Stránský poslal do křídla Máru Drahonínského, ten přihrál před branku na Balůa, ale jeho střelu z otočky stačil lapit domácí brankář. Rozhodnutí přišlo o chvilku později. Domácí zahrávali aut na naší polovině, míč se dostal před vápno, kde ho minul Honza Šotola a domácí střídající hráč vystřelil tak šťastně pro domácí, že míč přeplachtil mírně vystoupivšího Dana Rychteru v naší brance 1 : 0. Poté jsme se ještě snažili o vyrovnání, ale domácí nás do nějaké větší šance už nepustili a vítězství si pohlídali.

Ač byli domácí fotbalovější, tak si myslím, že jsme si bod za bojovnost zasloužili. Pokud bychom na konci poločasu vstřelili vedoucí gól, měli by hodně velké problémy se zápasem něco udělat. Bohužel nyní nám nezbývá, než jim poblahopřát k vítězství. Sezóna však tímto zápasem nekončí. Na jaře jim máme co vracet.