SK Miletín „B“ – FC AMA Žeretice 5:1 (2:0)
Branky: Kněžourek 2, Novotný, Balihar, Urban

Sestava: Kafka – Poláček, Fof, Lámr, Novotný – Šotola (61. Vondrouš), Kněžourek, Krátký, Drahonínský – Hátle, Urban (61. Balihar)

V neděli jsme doma hostili Žeretice, které byly v tabulce po 4 odehraných kolech hned za námi na 3. místě tabulky. Do branky se nám vrátil Jarda Kafka a pomoc či rozehrát se přišli Hátle, Kněžourek, Novotný, Krátký a Urban.

Do utkání jsme vstoupili aktivně, ale dlouho jsme nemohli najít recept na hostující obranu jištěnou vysokým gólmanem. V 11. minutě nedosáhl Novotný na centr Žabáka. Ve 14. minutě centroval Novotný na Šotolu, jenž střílí nad. V 19. minutě hledal Kanár za obranou Hátlika, ale brankář byl u míče dřív. Ve 20. minutě Jarda Kafka pobavil přítomné diváky a pocuchal nervy Jindřichovi na lavičce, když s ledovým klidem na brankové čáře nohou zpracoval střelu hostí z velkého úhlu. Moc totiž nechybělo a míč mu na vlhké trávě prošel pod nohou. Ve 25. minutě střílí opět nad Šotola. Ve 29. minutě o sobě dali vědět i hosté. Jejich střelu bodlem z vápna Jarda Kafka pouští do zámezí, ale ta jen o centimetry míjí levou tyč jeho branky. Poté jsme se dostali do série šancí my. Ve 30. minutě vyrazil brankář hostí střelu Máry Drahonínského na roh. Po něm se dostal do vyložené šance Urban, ale brankář opět vyráží. Na to střílí Kráťa vedle. A po dalším rohu a závaru před hostující brankou doklepnul Kanár střelu Novotného a poslal nás do vedení – 1 : 0. To byl i poločasový stav.

Po přestávce se nic nezměnilo. Opět jsme se tlačili před soupeřovu branku a snažili se definitivně rozhodnout co nejdříve. V 51. minutě se po centru Poláčka snažil o efektní zakončení Balů, ale patička se mu nepovedla. V 58 minutě už se nám druhou branku povedlo přidat. Po střele Hátlika se k odraženému míči dostal Poláček, místo střely ještě přihrál Urbanovi před zcela odkrytou branku a nebylo co řešit – 2 : 0. V 75. minutě jsme přidali další gól. Postaral se o to hlavou Balů po centru Martina Krátkého – 3 : 0. O tři minuty později si slabší chvilku vybrala naše obrana. Bergman na pravé straně přešel dva hráče a poté obstřelil Jardu Kafku ke vzdálenější tyči – 3 : 1. V 81. minutě se po krásné kombinaci a parádní nahrávce Máry Drahonínského trefil k tyči Kanár – 4 : 1. Aktivní Kanár sahal v 88. minutě dokonce po „hattriku“, ale brankář hostí jeho pěknou střelu s obtížemi vyráží. No a v 90. minutě završil skóre střelou z hranice vápna Tomáš Novotný – 5 : 1.

Po neúplném 5. kole jsme se vyhoupli do čela. Žlunice ovšem mají k dobru zápas v Dětenicích, takže nás mohou ještě přeskočit.