SK Miletín „A“ – FC VTJ Milíčeves 2:1 (2:0)
Branky: Urban, Bartoníček

Sestava: Kafka – Nosek, Machačka, Leplt, Novotný – Nálevka, Krátký (46.Černý), Němeček (62.Hátle), Bartoníček – Vondrouš F. (88.Lámr), Urban (64.Kulina)

Tuto sobotu jsme na našem hřišti přivítali nováčka soutěže Milíčeves. Jednalo se o důležité utkání, neboť se soupeř nacházel bod před námi, a to na 4. místě. Jakákoliv ztráta by byla zklamáním, a tak jsme chtěli na soupeře vlítnout už od první minuty. V utkání nebyl k dispozici Kněžourek a na lavičce zůstala i naše nová posila Pepa Černý, který přišel na hostování ze Dvora Králové.

Podle očekávání jsme na soupeře vlítli a začali si vytvářet jednu šanci za druhou. V 6. minutě sebral Vondrouš míč obránci a na penaltě nacházel centrem Bartoníčka, který ale promáchl. Ihned z další naší akce Mrca vybojoval ve vápně míč, přenechal ho Filipovi, ale jeho lob skončil pouze na břevně. V další naší šanci si Mrca s Filipem role vystřídali. Filip prošel do vápna a předložil míč na penaltu Mrcovi, který ale vystřelil slabě a míč stačili obránci z brankové čáry vykopnout. Ve 21. minutě nastřeluje Bartoníček z přímého kopu další břevno. Ve 29. minutě jsme po pěkné kombinační akci konečně protrhli střeleckou smůlu. Filip pěkně patou uvolňuje Machačku, který akci ještě vyšperkoval přihrávkou před prázdnou bránu na Mrcu a ten se nemýlil – 1:0. Ve 34. minutě jsme podnikli povedený brejk, na jehož konci byl Bartoníček, který si pohrál s obráncem a dělovkou z úhlu vymetl všechny pavučiny v brance – 2:0. Poté jsme polevili a do 100% šance se dostali i hosté. Roman st. dostal přihrávku na velké vápno, kde nikým neatakován si mohl vybrat, kam zakončit. Naštěstí neměl dobře seřízenou mušku a poslal míč vedle levé tyče. V prvním poločase jsme byli jasně lepší, kde jediným mínusem bylo, že jsme nevedli větším brankovým rozdílem.

Do druhého poločasu jsme vstoupili opět aktivně. Na centrovaný míč Bartoníčka si v 50. minutě nejvýše vyskočil Mrca, který trefuje pravou tyč. Další šanci měl Novotný, ale z dobré pozice vysoko přestřelil. V 57. minutě hosté zahrávali standardku. Roman nacentroval míč do vápna, na který Kafka nedosáhl a Mach usměrnil míč do sítě – 2:1. Od 60. minuty přišla série střel, při kterých jsme nechali pouze vyniknout brankáře hostí. Na něm si postupně vylámali zuby Urban, Vondrouš a Černý. V 75. minutě se v dobré šanci ocitl Kulina, ale z hranice vápna poslal míč těsně vedle levé tyče. V 81. minutě opět střelu Černého vyráží brankář těsně nad. V posledních minutách měli hosté sérii standardek, které se nám podařilo odvrátit a tak jsme si připsali povinné 3 body. Příští týden nás čeká reparát s Robousy, kterým máme co vracet.

Kraus – asistent trenéra (domácí):
Odehráli jsme zápas dvou rozdílných poločasů. V prvním jsme byli jasně lepší, vytvořili si řadu šancí a získali dvoubrankové vedení. Ve druhé půli jsme hned z první akce trefili už potřetí konstrukci branky. Postupem času však naši hráči přestali běhat a hra se začala vyrovnávat. Za naší pasivitu přišel trest v podobě kontaktní branky. A tak jsme všem přítomným divákům předvedli, jak se dá z jasného zápasu udělat drama až do poslední minuty.
Komentář (hosté):
Vzhledem k tomu, že nám chybělo několik hráčů a nepřesnému zakončování domácích v několika vyložených příležitostech, je pro nás výsledek víc než příznivý.

Diváků: 120
Rozhodčí: Kiezler