FC Spartak Kobylice – SK Miletín „A“ 1:1 (1:1) PK 3:0
Branka: Urban

Sestava: Kafka – Nosek, Leplt, Machačka, Novotný – Nálevka, Krátký (60.Hátle), Němeček, Bartoníček – Urban (60.Kulina), Vondrouš F. (89.Brentner)

V dalším kole nás čekalo těžké utkání na půdě Kobylic. Povzbuzeni vítězstvím po minulém domácím zápase jsme chtěli urvat další body do tabulky a odpoutat se ze spodní části tabulky. K utkání neodcestoval gólman Prokůpek a Kněžourek.

Ze začátku utkání jsme byli lepším týmem a kombinační hrou jsme se dostali do několika šancí. Do zaslouženého vedení jsme se dostali ve 13. minutě, když po pohledné akci na jeden dotek po ose Němeček – Vondrouš – Urban posledně jmenovaný měl před sebou poloprázdnou branku a střelou pod břevno nás poslal do vedení – 1:0. Po dalších pár minutách jsme mohli vedení navýšit. Bartoníček pěknou ulicí vysunul Vondrouše, který nechal pouze vyniknout brankáře domácích a jeho střelu na bližší tyč reflexivně vyrazil. Domácí poprvé zahrozili ve 30. minutě, když po nedůrazu v našem vápně šli domácí z boku sami na branku, ale naštěstí jim balón nesedl a přestřelili branku. Ve 37. minutě jsme měli další šanci na zvýšení náskoku, když se do šancí dostával Němeček, ale jeho střely pouze trefovaly domácí obránce. V prvním poločase domácí hrozili převážně z brejků. Po jednom z nich se domácím podařilo srovnat a nutno podotknout, že jsme jim to velmi usnadnili naší chybou. Při našem rohu brankář chytil míč a dlouhým výkopem poslal do úniku Brzka, kterého naši obránci neuhlídali a ten z hranice vápna prostřelil Kafku – 1:1.

Povzbuzení domácí na nás ze začátku druhého poločasu vlétli a vytvořili si velký tlak, který se nám podařilo ustát. Od 60. minuty se hra vyrovnala a hrálo se převážně mezi vápny s minimem šancí na obou stranách. Za zmínku stojí pouze pumelice domácích z hranice vápna, se kterou si Kafka s přehledem poradil. Zápas skončil remízou a o tom, kdo si do tabulky připíše další bod, musely rozhodnout penalty. Ty se nám už podruhé v této sezóně nepovedly. I když jsou penalty loterie, nad způsobem, kterým se naši hráči ujali tohoto rozstřelu zůstává rozum stát. Když jsme ze 3 lajdácky kopnutých pokutových kopů nedali ani jeden, při kterých dokonce brankář nemusel ani jednou zasahovat!!! Kobylicím tedy k dalšímu bodu stačilo proměnit pouhé 2 penalty.

Petr Průcha – trenér (domácí):
Jó, trenéřina, to není snadná věc. Celý týden nám rány osudu nadělovaly nepříjemné informace. Naštěstí jsme neklesali na mysli a byť jsme věděli, že Miletín má kvalitu a naše sestava bude očesaná, tak jsme se s tím dokázali poprat. Nyní k utkání: Nezachytili jsme začátek. Dostali jsme po nedůrazu v zadních řadách gól, jsem hrozně rád, že nás tato branka nepoložila. Ono to vážně nebylo jednoduché neklesat na mysli. Stále jsme hráli svoji poctivou hru a odměnou nám byl vyrovnávací gól těsně před odchodem do kabin. Přesto jsme stále doufali, že by jsme utkání po nějaké naší brejkové situaci mohli rozhodnout, ale bohužel brejkových situací bylo pomálu a když přišly, řešily jsme je nepřesně. V tomto utkání nás zdobila poctivá hra směrem dozadu, za což klukům děkuji, protože vzhledem k nepřízni osudu (jak už jsem říkal), to o tom bylo. Máme dva body díky penaltám a já si jdu v klidu lehnout.
Kraus – asistent trenéra (hosté):
Před zápasem by jsme brali i bod, ale po jeho průběhu však převažuje zklamání. Po vedoucí brance Urbana jsme špatně vyřešili minimálně dvě situace, které mohli rozhodnout o osudu utkání. Z nepochopitelných důvodů jsme upustili od kombinační hry a přizpůsobili se hře domácích, kteří mně osobně svým stylem hry zklamali. K vyrovnání domácím pomohla fatální chyba po naší standardní situaci u soupeřovy branky. Zápas tak dospěl do penaltového rozstřelu. Ze tří našich pokusů nemusel domácí brankař zasahovat ani jednou a to je k zamyšlení.

Diváků: 147
Rozhodčí: Klečka