SK Miletín „A“ – Sokol Libáň „A“ 3:0 (0:0)
Branka: Němeček 3

Sestava: Kafka – Nosek, Leplt, Machačka, Lámr – Nálevka, Hátle (69.Kněžourek), Němeček, Bartoníček – Urban (65.Krátký), Vondrouš F. (63.Kulina)

Ke druhému domácímu zápasu se v sobotu našemu áčku postavil sokol Libáň. Postavení v tabulce a fakt, že jsme ještě v tomto ročníku 1.B třídy nevyhráli, naznačovali náš jasný cíl a to 3 body. V naší sestavě chyběl pouze brankář Prokůpek a dovolenkující stoper Novotný.

Z počátku utkání se hrál vyrovnaný fotbal, ale postupem času jsme začali držet míč více na svých kopačkách a pomalu se tlačili před hostující branku. V 9. minutě přišel první náznak šance, Bartoníček pronikl středem hřiště, nahrál na Nálevku, ten však ještě zvolil kličku doleva a podsmekl se. Ve 31. minutě našel Nosek centrem Němečka, ten však těsně minul branku. O dvě minuty později se k centru dostal znovu Nosek, našel na malém vápně volného Urbana, ten však v nadějné pozici netrefil míč. Ve 39. minutě se dostal do samostatného úniku Hátle, jeho zakončení však postrádalo umístění i razanci a brankář hostů si s ní v pohodě poradil. Na konci poločasu však zahrozili i hosté, když jsme ztratili míč na polovině hřiště a hosté se pak řítili do naší otevřené obrany, v poslední chvíli však brejk hostů uhasil Nosek.

Do druhé půle jsme šli s odhodláním na soupeře vlétnout a zápas strhnout na svoji stranu. Hned ve 47. minutě se před branku prokličkoval Bartoníček, bohužel na jeho přihrávku do prázdné branky Vondrouš nedosáhl. O pět minut později si dotyční pozice vyměnili, když Vondrouš našel přihrávkou pod sebe Bartoníčka, ten ještě obešel brankáře, ale pak jen zbrkle vystřelil do nohou posledního obránce. Bohužel od této chvíle náš tlak postupně opadal, měli jsme sice více ze hry, ale veškeré naše akce končily před soupeřovým vápnem. Vysvobozením se stala až 71. minuta, kdy čerstvě vystřídaný Kulina, pronikl do vápna, po kličce obránci našel na vápně volného Němečka, který nekompromisně poslal náš tým do vedení – 1:0. Hned z rozehry pak hosté po našem zbytečném faulu kopali přímý kop, který naštěstí mířil vysoko nad Kafkovu branku. V 79. minutě se po pěkné kombinaci dostal Nálevka za hostující obránce, ještě přihrál Němečkovi, který pohodlně skóruje – 2:0. A o pět minut později bylo ještě lépe, když se ve vápně skácel opět Němeček a z nařízené penalty si zajistil hattrick – 3:0. To však z „vydařeného“ konce ještě nebylo vše, protože v 90. minutě přišel ještě faul na Kulinu a nařízené penalty se podle přání přihlížejících ujmul Jarda Kafka. Ten však tíhu okamžiku neunesl a pověstnou třešničku na dort si k připsané nule nepřidal, když míč poslal vysoko nad Libáňskou branku.

Do příštího utkání musíme věřit, že předvedený výkon z konce tohoto utkání nebude oživení pouze pro naši pokladnici, ale i pro celou naši hru. Příští týden nás totiž čeká velice těžké utkání na půdě Kobylic.

Kraus – asistent trenéra (domácí):
Do utkání jsme nastupovali pod tíhou nepodařeného vstupu do soutěže. V prvním poločase jsme měli více míč na svých kopačkách, ale žádnou šanci jsme si nevypracovali. Ve druhé půli náš tlak sílil a bylo jen otázkou času, kdy se střelecky prosadíme. To se povedlo až po prostřídání, když se prosadil Němeček a svými góly zajistil konečně tříbodový zisk. V poslední minutě mohl Kafka k vychytané nule přidat i branku, ale nařízenou penaltu neproměnil.
Pavel Bányácski, trenér (hosté):
K dnešnímu zápasu se nemám příliš co vyjadřovat,jedním slovem naše tragédie. Zasloužené vítězství domácích. Po minulém výborném výkonu jsme dnes opět tvrdě dopadli na zem. Žádná střela na branku domácích, náš výkon by stěží stačil na okresní přebor. Moji hráči by se měli zamyslet o přístupu k utkání….

Diváků: 100
Rozhodčí: Říha