SK Miletín „A“ – SK Hošek Robousy 6:1 (2:1)
Branky: Leplt 2, Kněžourek 2, Urban, Vondrouš F.

Sestava: Richter – Nosek, Machačka, Leplt, Novotný – Bartoníček, Černý (59.Kněžourek), Krátký (63.Kulina) – Urban Vondrouš

Za slunného sobotního odpoledne k nám tentokrát zavítal soupeř z Robous. Jednalo se již o první odvetné kolo v podzimní části. Našemu soupeři jsme měli co vracet, neboť nás v prvním kole na svém hřišti porazil na penalty. Je třeba dodat, že se jednalo o zatím jediné body hostů v soutěži. Do naší branky se poprvé postavila naše nová posila z Olympie Hradec Richter. Tyto okolnosti stavěly náš tým do pozice favorita.

Utkání dle očekávání začalo naším náporem, z kterého jsme vytěžili pouze šanci hlavičkujícího Urbana těsně vedle tyče. Po dalším našem rohu však přišla studená sprcha, když po brejku prošel pohodlně až před Richtera Karásek a v pohodě skóroval – 0:1. Obdržená branka nás v našem snažení značně přibrzdila, až ve 20. minutě přišla šance Bartoníčka, který na penaltě trestuhodně nevystřelil a hostující obrana ho pak ve vápně zpacifikovala. Hned nato ale navázala akce Nálevky, který přesným centrem našel volného Leplta, jenž z první přesnou střelou k tyči vyrovnal – 1:1. Hned poté přišla standardní situace, kdy Machačka nastřelil břevno a z dorážky svou střelu namířil Urban opět do břevna. O 10 minut později se dostal do samostatného úniku Urban, zvolil však lob, kterým brankáře hostů nepřekonal. Ve 41. minutě po zmatku v hostující obraně se dostal k míči opět útočně naladěný Leplt a vystřelil nám umístěnou střelou z vápna poločasové vedení – 2:1.

Do druhého poločasu jsme nastoupili s jasným cílem, co nejdříve navýšit své vedení a zápas v pohodě dohrát. Avšak byli to právě hosté, kteří jako první zahrozili. Ve 47. minutě se prokličkoval naší obranou Vích, kterého náš gólman vychytal. Toto byl zlomový moment v utkání, neboť hned o 2 minuty později našel Urban na vápně zcela volného Vondrouše, který střelou do protipohybu nedal brankáři žádnou šanci – 3:1. Od tohoto momentu bylo na hřišti pouze jediné mužstvo, a to Miletín. V 60. minutě po faulu na svoji osobu dorazil střelu Machačky Kněžourek – 4:1. Fakt, že byl v tomto zápase při chuti, dal najevo v 80. minutě, kdy další dorážkou zvyšuje na – 5:1. Tečku za tímto střelecky vydařeným zápasem dal 2 minuty před koncem Urban, který po odraženém míči dal výsledku konečnou podobu – 6:1.

Kéž by nám tato produktivita vydržela i do příštího týdne, kdy jedeme na půdu dosud vedoucího nováčka soutěže z Nepolis. Tento soupeř bude jistě řádnější prověrkou pro náš tým.

Kraus – asistent trenéra (domácí):
Soupeř se sice dostal v desáté minutě do vedení, ale jinak byl zápas jednostrannou záležitostí, za což nejlépe hovoří konečný výsledek.
Zbyněk Materna – asistent trenéra (hosté):
Výsledek hovoří za vše. Soupeř byl jednoznačně lepší a výsledek mohl být i výraznější. My jsme se drželi jenom poločas.

Diváků: 100
Rozhodčí: Fryš