SK Jičín „B“ – SK Miletín „A“ 0:5 (0:2)
Branky: Vondrouš F. 2, Kněžourek, Leplt, Machačka

Sestava: Kafka – Nosek, Machačka, Leplt, Lámr – Bartoníček, Němeček, Krátký (59.Kněžourek), Nálevka (86.Kulhánek) – Kulina (56.Hátle), Vondrouš F.

V sobotu po poledni jsme odjížděli na zápas do Jičína, kde jsme se v netradičním čase od 15:30 utkali s místní rezervou. Před zápasem jsme měli jisté obavy, neboť místní áčko hrálo zápas před námi a utkání jsme měli odehrát na umělém povrchu!! V sestavě nám chyběli Urban s Novotným.

Utkání jsme začali naším náporem a domácí se stěží dostávali k našemu vápnu. Již ve 3. minutě jsme měli první tutovku, když Machačka nahrával před prázdnou branku Vondroušovi, kterého na hranici pravidel přistrčil domácí obránce a míč prošel Filipovi mezi nohama. V 8. minutě si na centr Krátkého vyskočil nejvýše Němeček, ale hlavou mířil nad. Ihned z další naší akce jsme měli další tutovky, když nejprve gólman stačil vyrazit střelu Vondrouše a následný odražený balón se dostal k Bartoníčkovi, který trefil na brankové čáře stopera domácích. V 17. minutě jsme se konečně dočkali vstřelené branky a dostali se do vedení. Němeček na půlce vyslal Vondrouše do samostatného úniku, který ho s přehledem proměnil střelou k bližší tyči – 1:0. Ve 25. minutě se po pěkném průniku Bartoníčka dostal do šance Krátký, ale jeho střela o milimetry minula levou tyč. Ve 30. minutě měli svou první tutovku i domácí. Přetažený centr vrátili na malé vápno, kde stál osamocený domácí útočník a už chtěl slavit vyrovnání, jenže Jarda předvedl perfektní zákrok a jeho zásluhou jsme zůstali ve vedení. Ve 34. minutě Němeček vybojoval na půlce míč, kterého se zmocnil Leplt a zamířil si to rovnou k brance, kde nikým neatakován střelou k pravé tyči navyšuje naše vedení – 2:0. Za zmínku ještě stojí další střela Krátkého, který opět z hranice vápna těsně míjí levou tyč.

Do druhého poločasu jsme vstoupili opět aktivně. Ve 49. minutě Vondrouš před soupeřovým vápnem vybojoval míč, se kterým moc nepáral a nádherným angličanem navýšil naše vedení – 3:0. V 58. minutě jsme po faulu na Krátkého zahrávali přímý kop. Exekuce se ujal Machačka a za jeho střelou kolem zdi se brankář jen otočil – 4:0. Poté se do šancí začali dostávat i domácí. Nejprve si Kafka poradil s nebezpečnou střelou zpoza vápna a poté i se samostatným unikem, když střelu domácího útočníka vyrazil nohou. V 70. minutě se domácím nepodařil vykopnout balón z vlastního vápna a míč se dostal až k volnému Kněžourkovi, který neměl problém dopravit míč do odkryté branky – 5:0. Posledních 20 minut ubylo šancí na minimum a utkání se zbytečně moc vyhrotilo, když domácí můžou být rádi, že nedohrávali o 10.

Konečně jsme odehráli zápas, ve kterém jsme se nestrachovali o výsledek do konce utkání. Doufejme, že podobný výkon předvedeme i v dalším domácím utkání s Miličevsí.

R. Mikolášek, J. Matějka – trenéři (domácí):
Jednoznačná záležitost ve prospěch hostujícího celku. Již třetí zápas v řadě jsme nevstřelili branku, i když dnes jsme si aspoň několik šancí vytvořili.
Kraus – asistent trenéra (hosté):
Do Jičína jsme jeli s cílem získat nějaké body. Skutečnost, že se zápas odehraje na umělé trávě a po utkání „A“ mužstva vzbuzovala jisté obavy. Domácí však mají do optimální formy daleko a tak jsme si bez větších problémů připsali cenné tři body.

Diváků: 50
Rozhodčí: Junek