SK Miletín – TJ Červený Kostelec  1:2 (1:1)
Branka: Vondrouš F.

Sestava: Prokůpek – Nosek, Machačka, Novotný, Leplt – Bartoníček (46. Hátle), Němeček, Kněžourek (75. Urban), Krátký (59. Nálevka) – Kulina, Vondrouš F.

Střídali: Hátle, Nálevka, Urban

Po postupu našeho áčka v předkole poháru s Roudnicí k nám zavítal Červený Kostelec, účastník krajského přeboru! Toto utkání se tedy dalo brát jako generálka na příští týden, kdy zajíždíme k prvnímu mistrovskému utkání do Robous, i když nás ještě v týdnu čeká utkání v Dohalicích. Nastoupili jsme konečně také téměř v plné sestavě, kdy chyběl jen Klevcov, Brentner a z pracovních důvodů v první půli Nálevka. Navíc se v našem dresu objevil poprvé stoper Tomáš Novotný.

V úvodu utkání se dal očekávat nápor hostujícího týmu, který také přišel, kdy v prvních 5 minutách nastřelili tyč a břevno. Zde ale zafungovalo typické „nedáš dostaneš“ a hned z protiútoku se střelou po zemi prosadila naše letní posila Filip Vondrouš – 1:0. Nicméně hned z rozehry si rychlík Hlava pěkně narazil a v pohodě prošel naší obranou a skóroval – 1:1. To byla teprve 10. minuta, do konce poločasu ale už byla hra vyrovnaná, kdy míč držel spíše Kostelec a naši hráči pozorně bránili. Hosté si i vytvořili jednu tutovou šanci, kdy skvělým zákrokem držel naše šance Prokůpek.

Do druhého poločasu vlétli hosté jako do toho prvního, kdy si vytvořili řadu rohových kopů. Z jednoho z nich se v 57. minutě prosadil hlavou Škoda – 1:2. Dále probíhal zápas s šancemi na obou stranách, kdy hosté trefili znovu břevno a tyčku. Na naší straně měli tutovky Hátle a tu největší Vondrouš, který už obešel brankáře, kterého ale na poslední chvíli zastoupil obránce hostů. A dále si již hosté své vedení pohlídali.
I když jsme toto pohárové utkání prohráli většina našich hráčů podala výborný výkon proti soupeři hrajícímu o dvě kategorie výše. Skvěle fungovala zejména naše obrana, která nastoupila takto poprvé se stoperem Novotným a na levé obraně s Adamem Lepltem. Kéž bychom v těchto výkonech dále pokračovali!

Kraus, asistent trenéra (domácí):
Zápas proti favoritovi jsme nezačali vůbec špatně. Soupeř sice nastřelil nejprve tyč a břevno, ale do vedení jsme po pěkné akci a zakončení Vondrouše šli mi. Radost našich příznivců však netrvala dlouho a za dvě minuty bylo srovnáno po brance Hlavy. Až do konce první půle se hrál vyrovnaný fotbal a i když nepadla žádná branka, diváci se nenudili a svojí spokojenost několikrát dali najevo potleskem. Mnozí z nich si jistě položili otázku zda ve vysokém tempu vydrží domácí i ve druhé půli. V 57. se po rohovém kopu prosadil důrazný Škoda a bylo 1-2. I když měl favorit více šancí, o konečný výsledek musel bojovat až do závěrečného hvizdu. Za předvedený výkon zaslouží všichni naši hráči uznání.

R. Hanuš (hosté):
Dnešní zápas byl po celý zápas vyrovnaný,je pravda, že jsme 4x nastřelili konstrukci branky,ale předvedená hra našeho mužstva nebyla ideální. Takže spokojenost pouze s vítězstvím. Domácí mě překvapili bojovností a nasazením.

Diváků: 120
Rozhodčí: Stejskal