Ačkoliv je letní fotbalová přestávka ve srovnání s tou zimní několikanásobně kratší, vedení miletínského fotbalového oddílu nezahálelo a poměrně zvířilo poklidné fotbalové vody. Logicky se největší změny dotýkají „A“ mužstva, které bude i v sezóně 2014/2015 účastníkem I.B třídy Královehradeckého kraje.
Tým po 2,5 letém hostování opouští brankářská stálice Jakub Schejbal, který se vrací do svého mateřského oddílu TJ Jiskra Jaroměř. Na tuto skutečnost byli naši činovníci upozorňováni v předstihu, neboť Jaroměř avizovala, že v případě postupu jejího rezervního týmu do I.B třídy nebude hostování prodlouženo. Dalším, kdo ale dobrovolně opustil kádr „A“ mužstva, je Jakub Stránský, který se rozhodl dál již pravidelně nedojíždět do Miletína (studuje a bydlí v Praze) a být dle potřeby čas od času k dispozici „B“ mužstvu. Poslední zápas loňské sezóny proti jičínské rezervě byl derniérou i pro trenéra Tomáše Chlumeckého, který se vrací k trenérské práci do SK Hradec Králové.
Před miletínskými „bafuňáři“ stály těžké úkoly a výzvy, především co se týká postu brankáře, neboť v současné chvíli oddíl nemá v mužské kategorii krom Jaroslava Kafky, který hájí branku béčka, žádného jiného gólmana. Dále vedení muselo najít vhodného trenéra a pokusit se posílit kádr. Jako první věc, která byla vcelku jednomyslně rozhodnuta, byla otázka trenéra. Volba padla na pana Antonína Krause, který tým z pozice asistenta trenéra zná a posune se tak do role hlavního trenéra. Asistentem by mu po dobu rekonvalescence měl být Petr Jukl. Brankářský post zaujmou nakonec 2 brankáři, oba odchovanci Dvora Králové. Jedná se o Jakuba Klevcova (r. 1992), který již v Miletíně hostoval v závěru podzimní části soutěže 2010/2011 a Jana Prokůpka (r. 1993), který naposledy působil v Jiskře Kocbeře. Do pole se podařilo našemu vedení získat další tři hráče, kteří by se postupně měli stát základním stavebním kamenem miletínské hry. Z hostování z Ji Kocbeře se vrací  útočník Steve Kulina a ze „zpřáteleného“ Dvora přichází další útočník Filip Vondrouš (roční hostování, r. 1993) a  obránce Tomáš Novotný (přestup, r. 1993). Jedná se o největší změny v týmu od soutěžního ročníku 2009/2010,kdy mužstvo spadlo do I.B třídy a začalo postupně budovat nový tým. V týmu se i nadále budou mísit letité fotbalové zkušenosti tria třicátníků (Urban, Machačka a Krátký) a (doufejme) dravost jejich mladších spoluhráčů.
Sportovním cílem zůstává skončit po podzimní části do 4. místa a zajistit si tak v jarní části soutěže účast ve skupině o postup.
Do podzimní části trenérské duo Kraus – Jukl může počítat s tímto kádrem:
Brankáři: Prokůpek Jan, Klevcov Jakub
Obránci: Nosek Luboš, Machačka Ondřej, Leplt Adam, Novotný Tomáš, Nálevka Lukáš, Brentner Adam
Záložníci: Bartoníček Martin, Krátký Martin, Kněžourek Lukáš, Hátle Jan, Vondrouš David, Němeček Josef
Útočníci: Urban Zdeněk, Kulina Steve, Vondrouš Filip

B- tým, který bude startovat v okresní soutěži, bude i nadále spoléhat na v posledních letech dobře fungující spolupráci s „áčkem“. Vzhledem k dostatku lidí (a snad i fotbalistů??) by neměl být i problém i v utkáních, ve kterých dochází k termínové kolizi s „A“ mužstvem. Cíl béčka zůstává i pro letošní sezónu stejný – bavit fotbalem nejvyšší návštěvy v okresní soutěži, což v překladu znamená střílet a dostávat nejvíce branek!!

Mladší žáci – budou i v nadcházející sezóně startovat v OP Jičínska. Hlavní informace, na kterou všichni hráči a jejich rodiče stále čekají, zatím nepřichází. Ano, stále se našemu vedení fotbalového oddílu nedaří sehnat trenérskou náhradu za Romana Raise, který po minulé sezóně u týmu skončil. Věřme, že se do začátku soutěže (7.9.2014) podaří najít vhodného kandidáta na tuto uvolněnou trenérskou židli.

Starší příprava – bude hájit miletínské barvy v OP Jičínska. Start soutěže stejně jako v jejich starší kolegové z kategorie mladších žáků. Tým se musí vyrovnat pouze s odchodem J.Hanzlíka a M.Šubrta do mladších žáků.

Změnami neprochází jen kádry  jednotlivých družstev ale i sportovní areál. O největší akci za poslední dobu – rekonstrukci bytu sokolníka a výstavbě kabin, ke které velký dílem přispívají i členové fotbalového oddílu, bylo napsáno již mnoho, a proto by bylo vhodné se zmínit i o faktu, že v letošních jarních měsících byla dokončena výměna střešní pokrývky na restauraci a během letní přestávky byly k nepoznání předělány střídačky, kde nevlídný vlnitý plech nahradily makrolonové desky. Zároveň byly střídačky i zvednuty.