SK Miletín „B“ – Sokol Železnice „B“ 5:0 (1:0)
Branky: Bartoníček 2, Kulhánek 2, Balihar

Sestava: Kafka – Poláček, Fof, Lámr, Drahonínský – Vondrouš, Kněžourek (46. Kožíšek), Hátle (68. Zdeněk), Bartoníček – Kulhánek, Balihar

V sobotu jsme doma v prvním utkání okresní soutěže hostili tým Železnice „B“. V sestavě chyběli někteří hráči z jara – Šotola, Střížka, Blažek, Haman, Filounek – a také navrátilec Knajfl, zatím bez registrace. Posíleni jsme byli Kanárem a Brkym. Novinkou tohoto ročníku je hrací systém, kdy se hraje nejprve každý s každým doma a venku, ale poté bude ještě nadstavba pro týmy na 1. až 4. místě a pro týmy zbývající na 5. až 10. místě.

Samotné utkání začalo celkem vlažně, hrálo se převážně mezi šestnáctkami a prakticky bez šancí. Do prvních náznaků se dostával Brky, ale v zakončení se mu nevedlo. Hosté hráli aktivně, hlavně ve středu hřiště dobře kombinovali, avšak naše obrana dávala pozor. O humornou vložku se postaral ve 25. minutě náš divadelník Balů. Nejprve na hranici vápna vystihl rozehrávku hostí a poté se nikým neatakován snažil zakončit jím odražený vysoký míč nejprve hlavou a poté nůžkami, přičemž ho ani vjednom případě netrefil. Diváci na hlavní tribuně se však výtečně bavili. To nejdůležitější se odehrálo až na konci prvního poločasu. Nejprve v 41. minutě poslal na hostující branku výstavní střelu z 20 metrů Hátlik, ale bohužel pouze orazítkoval brankovou konstrukci. Když už to vypadalo na poločasovou remízu, tak se dostal do vápna David Vondrouš, kterého zastavil hostující obránce nedovoleně a sudí nařídil penaltu. Na ni se hrnul Mára Drahonínský, jenž na pátečním tréninku ze čtyř pokusů třikrát minul a při čtvrtém trefil Jardu, ale Jindřich, který mimochodem na tréninku, také jednou neproměnil, sebral míč a zkušeně nás poslal do vedení 1 : 0.

V poločase jsme poprvé střídali. Ze hřiště šel Kanár a přišel Méďa. Ten se postavil na stopera a Žabák se posunul místo Kanára do středu zálohy. Ze začátku druhého poločasu hráli lépe hosté, ale Láďa Fof hrál na stoperu výborně a několikrát odvrátil hrozící nebezpečí a také Jarda Kafka si se zbývajícími střelami poradil jistě. Navýšit vedení se v 68. minutě povedlo až Brkymu, který po průniku do vápna obstřelil brankaře na zadní tyč – 2 : 0. Poté jsme podruhé vystřídali. Ze hřiště šel zdravotně indisponovaný Hátlik a nastoupil Dominik Zdeněk. O chvilku později v 71. minutě zvýšil vedení Balů, když dorazil Brkyho střelu – 3 : 0. V 78. minutě se ještě prosadil podruhé Brky střelou z hranice vápna – 4 : 0. A poslední slovo měl Jindřich, který také střelou z hranice vápna pečetil naše vitězství v 90. minutě – 5 : 0.

Nakonec jasné vítězství, které se nerodilo hladce. Hosté podali sympatický výkon, který však s přibývajícími góly v jejich síti upadal.