SK Hošek Robousy – SK Miletín  3:3 (1:2) PK 5:4
Branky: Němeček 2, Lámr

Sestava: Prokůpek – Nosek, Novotný, Leplt, Lámr – Kněžourek (46.Bartoníček), Němeček, Krátký (72.Urban), Nálevka (88.Machačka) – Vondrouš, Kulina

K prvnímu mistrovskému utkání jsme zajížděli k nováčkovi soutěže do Robous. V sestavě chyběli zraněný Machačka a pracující Hátle, i tak jsme si chtěli připsat první 3 body do tabulky.

Od první minuty se hrál opatrný fotbal, kdy se hrálo pouze mezi vápny. První naše šance, a zrovna gólová, přišla ve 24 minutě. Krátký z přímého kopu našel na přední tyči Žabáka, který v akrobatické pozici alá Zlatan uklidil patou míč přesně k tyči 1:0. Naše vedení, jak je poslední dobou našim zvykem, netrvalo dlouho. Ve 27. min jsme ztratili před vápnem míč a Drbohlav samostatný únik s přehledem zakončil 1:1. Ve 39. min vyhrál Stýv souboj s obráncem a v úniku 3 na 1 nahrál Němečkovi, který nám střelou na zadní tyč vrátil vedení 2:1. V prvním poločase jsme měli převahu, hosté proměnili svou jedinou šanci, kterou jsme jim sami nabídli naší chybou.

Do druhého poločasu nastoupil Bartoníček místo Kněžourka. Ihned po rozehře jsme mohli vedení navýšit. Po pěkné kombinaci se dostal Vondrouš sám před gólmana, který jeho střelu se štěstím vychytal. Ve 47. min dostal „blikanec“ domácí Pravda, když nepochopitelně zajel zezadu do Němečka a dostal červenou kartu. V 57. min se Bartoníček postavil k přímému kopu a z dobrých 30 metrů nastřeluje pouze břevno domácí branky. V 59. min se vyhnul ofsajdové pasti Vondrouš a šel sám na branku, místo střely chtěl ještě přihrát do prázdné branky volnému Stývovi, ale brankář jeho úmysl přečetl a přihrávku chytl. Bohužel opět zafungovalo fotbalové pravidlo „Nedáš, dostaneš“. V 60. min se opět po naší ztrátě dostal do úniku Tomášek a zakončil k pravé tyči 2:2. Ihned z další naší akce jsme mohli přidat další branku. Míč ve vápně propadnul k volnému Bartoníčkovi, který sám před brankařem mířil pouze mimo. V 68. min se domácí dostali do vedení. Na centr si v pohodě mezi našimi 5 hráči vyskočil nikým neatakovaný Drbohlav a střelou k tyči nedává Prokůpkovi šanci 2:3. Domácí se ještě více stáhli před vlastní branku a začali praktikovat zdržovací taktiku, když i po sebemenším faulu se dokázali 2 minuty válet na trávníku. V 70. min se opět Bartoníček dostal před gólmana, ale mířil mimo. Další šance na srovnání přišla v 77. minutě. Tentokrát se sám před gólmanem objevil Urban, ale s jeho slabou střelou si domácí brankář věděl rady. V 78. min se nám podařilo vyrovnat. Bartoníček nahrál před vápno Němečkovi, který nikým neatakován vystřelil a s pomocí teče jednoho z obránců skončil míč v síti 3:3. V 88. min měl na noze vítězný gól Leplt, ale střela mu nesedla a míč skončil vysoko nad brankou.

Zápas skončil remízou a ihned v našem prvním zápase přišlo na řadu nové pravidlo v podobě pokutových kopů. Za nás s přehledem proměnili Němeček, Machačka, Urban a Kulina. V 5-té sérii domácí gólman vychytal Vondrouše a tak si domácí připisují další bod do tabulky. Dobře rozehrané utkání jsme si opět prohráli sami tragickou koncovkou ve druhém poločase, když místo abychom vedení navýšili, tak jsme inkasovali zbytečné branky.

Zbyněk Materna – asistent trenéra (domácí):
Určitě jsme měli ze soupeře a jeho síly respekt,ale dokázali jsme i v deseti výsledek otočit.Hráčům za to patří poděkování.Poprvé se divákům podařilo předvést nové pravidlo, které bylo určitě spestřením a nám přinesl další bod.
Kraus – asistent trenéra (hosté):
Vstup do nového ročníku se nám nevydařil. V utkání plném zvratů jsme nedokázali využít ani dlouhou početní výhodu k zisku tří bodů. Naopak jsme byli rádi, že se nám vůbec podařilo vyrovnat. O zisku jednoho bodu navíc tak rozhodovali penalty, ve kterých byli domácí na rozdíl od nás stoprocentní.

Diváků: 76
Rozhodčí: Bečvář