SK Miletín – TJ Sokol Nepolisy 3:4 (1:3)
Branky: Vondrouš F. 2, Němeček

Sestava: Kafka – Nosek, Novotný, Machačka, Leplt – Nálevka (70. Bartoníček), Kněžourek (76. Urban), Němeček, Krátký (80 Lámr) – Vondrouš F., Kulina

V nedělním odpoledni k nám přijel nováček soutěže Sokol Nepolisy. Jelikož jsme minulý týden zaváhali v Robousích, chtěli jsme tento výpadek odčinit a plně bodovat. Z kádru áčka jsme nemohli pro tento zápas počítat s Bartoníčkem a zejména v brance s Prokůpkem, kterého nahradil Kafka.

Hned od první minuty jsme chtěli soupeře zatlačit, nicméně opak byl pravdou. V první minutě ztratil Leplt zbytečně míč a po centru se na našem malém vápně ocitl úplně sám Pánek, kterého vychytal reflexivně Kafka. To jako by byla předzvěst bránění hostujících hráčů. Ve 14. minutě byl faulován Nálevka a Machačkův trestný kop vychytal gólman Marko. Hned na to zachytil Leplt rozehrávku hostí, ale únik 3 na 2 bohužel špatně vyřešil Kulina mimo branku. V tuto chvíli jsme měli více ze hry a hosty přehrávali, bohužel ale přišla 22. minuta, kdy úplně sám před brankou nezaváhal Šustr – 0:1. Hned za 5 minut se trefuje Zámečník – 0:2, kde a koho bránili naši obránci při těchto dvou akcí těžko říct. Z tohoto průběhu jsme byli více než zaskočeni a to nebylo ještě vše. Ve 38. minutě přišel znovu centr zprava a Pánek zvyšuje hlavou na 3:0. O chvíli později jsme se dočkali také kontaktní branky, když Kněžourek našel za obranou krásně Vondrouše, který skóroval a dal nám alespoň nějakou naději do druhé půle- 1:3.

Do druhého poločasu jsme vlétli hned gólem, kdy ve 48. minutě se trefuje znovu Vondrouš – 2:3. V tuto chvíli nikdo nepochyboval, že zápas ještě otočíme a vyhrajeme. Bohužel ale přišla 57. minuta, kdy se dostali hosté ojediněle na naši polovinu a po dlouhém autu a nedůrazu, kdy jsme mohli míč několikrát odkopnout, hostující hráči postupně dokopali míč za Kafkova záda -2:4. Od této chvíle jsme vložili všechny síly do útoku a Nepolisy místy drtivě přehrávali. Vytvářeli jsme si sice šance, nicméně v bráně chytal výborný Marko a držel hosty nad vodou. V největších šancích ztroskotali Vondrouš, Bartoníček, Kulina a další. V 82. minutě jsme se dočkali kontaktní branky, kdy se po závaru ve vápně hostí prosadil Němeček – 3:4. Ve zbylých deseti minutách jsme měli další tutovky na vyrovnání, tu největší spálil v poslední minutě Leplt, kterému předložil míč před prázdnou branku Urban, ten ale nepochopitelně vůbec netrefil ani míč.

To byla asi tečka, která vystihla zmar dnešního zápasu. Našim hráčům nelze upřít snahu, ale doplácíme na velmi slabou produktivitu a zároveň naivní hru naší obrany. Nezbývá než na tento zápas rychle zapomenout a soustředit se na příští týden, kdy jedem na horkou půdu do Kopidlna.

Kraus – asistent trenéra (domácí):
Co je to platný,že máme většinu zápasu velký, místy až drtivý tlak, když naší nedůsledností v defenzívě dovolíme soupeři vytěžit z minima maximum. Jediný pozitivem bylo, že jsme i za nepříznivého stavu zápas nevypustili a nebýt výborného brankáře hostí, mohli jsme zápas otočit.
Milan Havlík – vedoucí mužstva (hosté):
V zápase jsme mohli vstřelit gól již v 1. minutě, ale Pánek trefil zblízka hlavou jen soupeřova brankáře. Ze začátku byla hra celkem vyrovnaná, ale Nepolisy předvedly nevídanou lekci z produktivity – ve 40. minutě bylo na šance 5:5, ale na góly 0:3. Domácí ještě do poločasu snížili a to jim dodalo více odvahy. Ke snížení na 2:3 jim stačily tři minuty z druhého poločasu a s Nepolisy bylo zle. Od této chvíle bylo na hřišti pouze jediné mužstvo a to výborní domácí. Nebýt našeho gólu po ojedinělém brejku z 57. minuty na 2:4, tak jsme z Miletína odjížděli s výpraskem. Tři body zajistila Nepolisům velká bojovnost a výborný výkon brankáře Marka.

Diváků: 120
Rozhodčí: Doubic