FK Kopidlno – SK Miletín „A“ 5:1 (4:1)
Branka: Němeček

Sestava: Prokůpek (46. Kafka) – Nosek, Novotný, Machačka, Lámr (46. Leplt) – Nálevka, Kněžourek (46. Hátle), Němeček, Krátký (82. Kulhánek) – Kulina, Vondrouš

Za ideálního fotbalového počasí jsme odjížděli na horkou půdu do Kopidlna. I když nás čekalo těžké utkání, tak jsme chtěli konečně získat plný bodový zisk, jelikož jsme po sobotních zápasech klesli na poslední místo tabulky. K utkání jsme nastoupili téměř kompletní, když nám chyběl jen Bartoníček.

Začátek zápasu nám vůbec nevyšel. Ihned po rozehře ztratil Novotný na půlce míč a domácí Poutník se dostal do samostatného úniku, který zakončil křižnou střelou k tyči 0:1. Ihned ve 3. min se nám podařilo srovnat, když přímý kop Krátkého propadl k Němečkovi, který prostřelil brankáře 1:1. Tento obdržený gól domácí ještě více nakopl a začali nás ve všech směrech přehrávat. V 9. min jsme si při rohovém kopu nepohlídali přední tyč a Klaban pohodlně skóroval 1:2. V 17. min domácí udeřili po další standardce, když přímý kop z hranice vápna Zedek poslal míč ke vzdálenější tyči 1:3. Ve 31. min prošel Machačný snadno až do vápna, kde po lehkém kontaktu padá a rozhodčí odpískal penaltu. Exekuce se ujal Machačný a střelou k levé tyči nedal Prokůpkovi šanci 1:4. V posledních minutách poločasu jsme se i my začali dostávat do šancí. Nejprve si na přímý kop Machačky vyskočil nejvýše Žabák, ale hlavou poslal míč těsně vedle pravé šibenice. Poté z dalšího našeho útoku jsme se dostali do přečíslení 2 na 1, ale centr Nálevky na volného Vondrouše se štěstím zastavuje domácí brankář.

Do druhého poločasu jsme provedli 3 střídání, když nastoupili Hátle, Leplt a místo zraněného Prokůpka Kafka. Ihned v 50. min domácí Berounský dostává 2 žlutou kartu a je vyloučen. To ale Kopidlno nezastavilo a do naší otevřené obrany se valí další útoky, když nás od většího debaklu zachraňuje Kafka. V 70. min domácí kopají další diskutabilní penaltu, které se opět ujal Machačný a s přehledem ji proměnil 1:5. V poslední čtvrthodině to byl z naší strany festival neproměněných šancí. Nejprve v 75. min Vondrouš z malého vápna míjí branku. V 80. min trefuje Němeček z přímého kopu pouze zeď. Dále střela Hátleho těsně minula branku a hlavička Nálevky z malého vápna končí brankáři v náručích. Největší šanci jsme si ale nechali na závěr. Míč na malém vápně propadl k volnému Stývovi, na kterého už zívala poloprázdná branka. V jasné gólovce ale selhal a poslal míč těsně mimo.

Odehráli jsme opět nepovedený zápas, když jsme doplatili na naši velmi slabou produktivitu a špatnou obrannou činnost. Příští sobotu musíme na domácím hřišti porazit Libáň, jinak se nám hodně vzdálí umístění v top4 a tudíž postup do jarní skupiny o postup.

Komentář (domácí):
V utkání jsme byli lepším týmem a zaslouženě jsme zvítězili. Na první branku v první minutě hosté ještě rychle odpověděli a pak už jsme skórovali pouze my. Velkou část druhého poločasu jsme hráli o deseti, přesto se nám podařilo ještě jednu branku vsítit a neinkasovat.
Kraus – asistent trenéra (hosté):
Domácí byli ve všech činnostech lepší a zaslouženě zvítězili. Nám se utkání nepovedlo.

Diváků: 170
Rozhodčí: Vlachynský