SK Miletín – Tatran Hostinné 2:3 (1:3)
Branky: 32.Urban, 52.vlastní

Sestavy:
Schejbal – Nosek, Machačka, Brentner, Stránský – Bartoníček, Krátký, Němeček, Nálevka (46.Hátle) – Urban, Leplt Zítko – Janouch, Kosina, Horák L.(30. Rodr), Polák D. – Polák R.,Blažek (46.Valeš),Slavík, Nossek, Šmucer, Jakoubek
Karty:
80. Leplt 34. Jakoubek, 74. Kosina
0 0

Za krásného slunečního počasí, pro fotbal až tropického, hodlalo Áčko po sérii tří porážek v řadě zabrat proti Hostinnému. Hosté přijeli těsně před zápasem a ještě s několika dorostenci, kteří už měli celý zápas v nohách. Po delší době jsme nastoupili v kompletní sestavě, tak se očekávala převaha domácích.

Úvod zápasu nám vyšel přímo tragicky, když hned v 1. minutě centr Poláka přistál na hlavě Šmucera, který nadvakrát překonal Schejbala. V 9. min po rohovém kopu Jakoubka vyskočil na přední tyči nejvýše Horák a nedal brankáři šanci 0 – 2. Takový úvod zápasu nikdo nečekal a bylo ještě hůř. Ve 14. minutě Schejbal neudržel centr zleva a míč se odrazil k volnému Šmucerovi, který s přehledem zakončil do odkryté branky 0 – 3. Až vidina hrozícího debaklu Áčko nakoplo a začalo konečně hrát. Nejprve se po přihrávce Krátkého uvolnil na penaltě Urban, ale jeho střela minula o 2 metry hostující branku. Ve 20. minutě se po chybné rozehře hostů dostal do samostatného úniku Leplt, ale míč mu na poslední chvíli skočil a jeho střela mířila vysoko nad. Ve 32. minutě se ve vápně uvolnil Machačka, nahrál pod sebe na osamoceného Krátkého, který z ideální pozice střílel jen vedle. Po sérii neproměněných šancí jsme se konečně dočkali snížení. Ve 33. minutě po faulu na Bartoníčka kopal přímý kop Machačka, který přízemním centrem našel na malém vápně Urbana a ten se nemýlil 1 – 3. Ihned po rozehře jsme mohli opět inkasovat. Jakoubek se uvolnil kolem Noska a jeho střelu se štěstím Schejbal vyráží.

Do druhého poločasu jsme nastoupili nabuzeni a chtěli výsledek otočit, mělo nám pomoci i střídání, když Nálevku vystřídal Hátle. A právě Hátlik se dostal do prvních šancí. Nejprve o krok nedosáhl na centr Machačky a poté si jeho střelu brankář srazil pouze na tyč. V 52. minutě se nám podařilo snížit. Po trestném kopu Brentner nasměroval míč hlavou do nohou soupeře, který si nešťastně posílá míč do vlastní branky 2 – 3. Následovali další šance Brkyho a Urbana, ale hostující brankář nedopustil další změnu skóre. V 67. minutě Brky ideálně přiklepl míč Němečkovi, který z penalty střílel pouze do brankáře. Poté se osmělili i hosté. V 72. minutě se hostující hráč dostal do úniku, ale Schejbal ho vychytal a dál držel naše šance na otočení výsledku. V 77. minutě mohlo být srovnáno. Němeček se uvolnil ve vápně a nahrál míč Hátlemu na malé vápno, na kterého už zívala prázdná branka, k překvapení všech se mu míč zamotal mezi nohama a hostující obrana míč odkopla. V 83. minutě vlítnul do vápna Machačka, „zasekávačkou“ se zbavil obránců a jeho lob z penalty mířil nad. V poslední minutě se postavil k přímému kopu Slavík a z dobrých 25 metrů orazítkoval břevno. Opět jsme doplatili na tragickou koncovku, která nás stála body. Soupeř nám dal lekci z produktivity, když z minima šancí vytěžil 3 branky.

Kraus, vedoucí mužstva (domácí):
Zápas jsme začali přímo tragicky a ve čtrnácté minutě prohrávali 0-3. Ani tento nepříznivý stav nás však nezlomil. V dalším průběhu zápasu jsme si vypracovali dost šancí na otočení výsledku. Bohužel v posledních zápasech je naše koncovka přímo otřesná. Kdyby existovali nějaké semináře, jak nevstřelit branku, mohli bychom nabídnout hned několik lektorů.

Pavel Šmucer, vedoucí mužstva (hosté):
Úvod zápasu nám vyšel skvěle, už ve čtrnácté minutě jsme vedli 0 : 3, domácím se do přestávky podařilo po rozehraném rohovém kopu snížit na 1 : 3. Po přestávce nás domácí tým zatlačil do obrany, po smolném vlastním góle na 2 : 3 ještě více stupňoval nápor, který se nám podařilo ubránit a odvézt si všechny body.

Diváků: 100
Rozhodčí: Hlavsa