TJ Kopidlno – SK Miletín 1:0 (1:0)

Sestavy:
Brožíček – Komárek L., Berounský, Dřímal (89. Janáček), Hnát – Klaban P. (61. Kazda), Klaban T., Černovský, Komárek P (60. Havelka). – Valnoha (78. Kraus), Machačný Schejbal – Nosek, Brentner, Machačka, Stránský – Bartoníček, Kněžourek, Němeček, Krátký (Filounek) – Leplt (68. Vondrouš), Urban
Karty:
62. Berounský 38. Němeček, 73. Machačka
0 0

Za ideálního fotbalového počasí zajížděl náš A tým na půdu posledního týmu naší skupiny a to Kopidlna. Sic se obě mužstva v posledních kolech trápí, postavení v tabulce by mělo mírně favorizovat naše družstvo. Znovu jsme nenastoupili v plné sestavě, kdy ze studijních důvodů chyběl Nálevka a z pracovních důvodů také Hátle.

Ze začátku utkání se naši hráči jevili jako aktivnější a po počátečním oťukávání přišly i šance. V 11. minutě se na levé straně hezky uvolnil Leplt, našel svým centrem Němečka, který trefil jen ruce domácího brankáře. O chvíli později se po faulu na Němečka dostal k trestnému kopu Kněžourek, bohužel domácí brankář jeho střelu vyrazil. Ve 23. minutě prostrčil Němeček míč na Urbana, ten však tváří v tvář gólmanovi střelil míč pouze do jeho nohou. Bohužel ve 37. minutě se již měnilo skóre, kdy po pravé straně utekl domácí hráč, nacentroval na zadní tyč na zcela volného Černovského, který nekompromisně propálil Schejbala – 1:0. Ze začátku utkání jsme byli lepším týmem, kdy jsme si vytvořili i řadu šancí. Ale bohužel od 25. minuty jsme začali zbytečně faulovat, dostali se pod tlak, který vyústil vedoucím gólem. Nutno dodat, že domácí měli jedinou šanci v prvním poločase, kterou proměnili.

Do začátku druhé půle nastoupil Filounek místo Krátkého a již v 52. minutě se kličkou doleva zbavil obránce, bohužel ale nedokázal vystřelit a o míč ho znovu připravil domácí hráč. Zhruba od 60. minuty jsme se dostali k zahrávání mnoha trestných kopů, po kterých měl nejblíže k vyrovnání hlavičkující Urban, ale mířil jen těsně vedle. Šance však měli i domácí, kdy se v 70. minutě řítil z boku na Schejbala Machačný, ale náš brankář ho vychytal a držel naše šance v tomto utkání. O chvíli později se ocitl v ideální pozici na velkém vápně Machačka, ale pálil vysoko nad. Téměř na konci utkání nacentroval milimetrově Filounek na malé vápno na zcela volného Kněžourka, který vůbec netrefil hlavou míč. Toto byla bohužel naše poslední a největší šance na vyrovnání a tak všechny body zůstaly v Kopidlně. Je až trestuhodné, kolik šancí naši hráči dokáží zahodit a připravují se tím o lepší umístění v tabulce.

Komentář (domácí):
I když to ještě není herně na takové úrovni, na co hráči mají, tak bojovnost dnes byla stoprocentní a to nám vyneslo zasloužené vítězství.

Kraus, vedoucí mužstva (hosté):
Navázali jsme na výsledkovou a herní mizérii posledních zápasů.

Diváků: 100
Rozhodčí: Slavíček