SK Češov – SK Miletín „B“ 3:3 (1:2)
Branky: Střížka, Haman, Filounek

V neděli jsme cestovali do Češova, aktuálně třetího týmu tabulky. Oproti čtvrtku byli připraveni ke hře i Střížka a Haman, měli jsme tedy tři hráče na střídání. Podzimní zápas v Miletíně skončil 2 : 2. Šli jsme v něm dvakrát do vedení, hosté pokaždé skórovali z penalty, čímž jsme moc nesouhlasili.

Utkání pro nás začalo velmi dobře. Již v 8. minutě jsme šli do vedení po technické střele Střížky z velkého vápna – 0 : 1. Domácí vyrovnali o čtyři minuty později z pokutového kopu Šoltysem – 1 : 1. V 18. minutě měl na hlavě náš druhý gól Balů, ale zadní tyč domácí branky minul o centimetry po přesně zahraném rohu Blažka. Co se nepovedlo v 18. minutě, zvládli jsme o dvě minuty později. Získali jsme míč ve středu hřiště, Poláček přesným pasem vyslal do brejku Filounka a ten parádně přihrál nabíhajícímu Hamanovi, jenž skóroval podél vyběhnuvšího brankáře domácích – 1 : 2. Ve 29. minutě jsme mohli vedení i pojistit. Dlouhý nákop prodloužil Balů a Filounek postupoval sám na brankaře, který ho tentokrát vychytal. V této fázi utkání byli domácí viditelně zaskočeni, pořádně si nepřihráli a dohadovali se mezi sebou.

Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí, kterým pomohla změna v rozestavění. Do útoku vysunuli předstopera a Ouhrabka už tam nebyl tak osamocen jako v 1. poločase. V 53. minutě mohlo být srovnáno. Jarda Kafka vyběhl z branky, aby sebral centr z pravé strany. To se mu však nepodařilo, protože Láďa Fof si zahrál na Ronalda a jak byl natočen čelem k naší brance, tak patičkou přes hlavu usměrnil míč přesně na tyč naší branky. To mohl být gól roku. V těchto minutách začala na hřišti houstnout atmosféra. Domácí pomezní se totiž rozhodl, že nás do dalšího brejku už nepustí a tak byla hra k naší nevoli často zastavována ofsajdem. V 59. minutě nás domácí překvapili rychlou rozehrou autového vhazování. Za obranou našli Ouhrabku, který postupoval ze strany sám na Jardu Kafku a podařilo se mu ho prostřelit – 2 : 2. V 68. minutě se domácí dostali do vedení. Po tom, co jsme odvrátili rohový kop a vybíhali ven, domácí vrátili míč zpátky do vápna, kde se ocitli dva jejich hráči osamoceni a Ouhrabka po přihrávce pohodlně skóroval do odkryté branky – 3 : 2. Od té doby se domácí soustředili na ubránění výsledku a my měli opět šance. Hlavně Filounek se dvakrát ocitl v nadějné pozici, ale jeho střely byly zablokovány. Atmosféra na hřišti dále houstla. V 77. minutě jsme kopali roh, při kterém domácí hráč stáhl na zem Poláčka a sudí nařídil penaltu. To domácí dohnalo k nepříčetnosti. Zakopli míč, seskupili se asi v pěti hráčích u rozhodčího a neustále mu nadávali. Notně jim sekundoval i jejich pomezní. Poté co si Filounek připravil míč na penaltu, tak mu ho několikrát odkopli a pořád do něj ramenem strkali. Když to viděl Žabák, chtěl mu pomoci a jednoho jejich hráče postrčil. Ten se teatrálně skácel na zem a vykoledoval pro Žabáka červenou kartu. Po několika minutovém přerušení Filounek penaltu bezpečně proměnil – 3 : 3. Ve zbytku zápasu se domácí snažili využít své početní převahy ke vstřelení vítězného gólu, ale remízu jsme již ubránili. Otázka, jestli to pro nás nebyla vzhledem k průběhu utkání ztráta. Hráčská určitě, protože Žabáka čeká nucená pauza.

Sestava:
Kafka – Blažek, Fof , Kožíšek, Drahonínský – Střížka (78. Šotola), Poláček, Lámr, Haman (55. Zdeněk) – Balihar (78. Kulhánek), Filounek