Sokol Stará Paka „B“ – SK Miletín „B“ 1:1 (1:0)
Branky: Zdeněk

V nedělním zápase na hřišti rezervy Staré Paky jsme v sestavě postrádali Žabáka (trest) a Jindru Kulhánka (nemoc). Naopak nám vypomohl Hátlik, který není tolik vytížen v áčku. Vzhledem k tomu, že chyběl Jindřich, tak nás koučovali Ondra Machačka s Žabákem. Očekávali jsme kvalitního soupeře, vzhledem k tomu, že nedávno porazili 6 : 0 Češov, se kterým jsme pouze remizovali.

V úvodu utkání, které se hrálo za tropického vedra, na nás domácí nastoupili a vytvořili si několik příležitostí ke vstřelení gólu. Například v 6. minutě prošel jejich útočník z levé strany před Jardu Kafku, který jeho tvrdou střelu reflexivně vykopl na roh. V 15. minutě se domácí už radovali. Po našem rohu se hra rychle přesunula k naší brance. Domácí z pravé strany odcentrovali a na zadní tyči Honza Střížka zapomněl na domácího útočníka, který hlavičkou do protipohybu nedal Jardovi Kafkovi žádnou šanci zasáhnout – 1 : 0. Po tomto gólu, ale domácí ubrali na intenzitě a hra se vyrovnala. V 27. minutě jsme měli obrovskou šanci na vyrovnání. Mára Drahonínský vysunul Filounka, který zasprintoval!! po levé straně a přihrál na zadní tyč před prázdnou branku Balůovi, ale ten míč vůbec netrefil. Poté se dostával do šance Hátlik, ale nedokázal si poradit s posledním obráncem domácích a akce končila jeho faulem. Ve 38. minutě se opět Hátlik dostal zleva do šestnáctky, přihrál nabíhajícímu Balůovi, ale jeho tečovanou střelu domácí odkopli z brankové čáry pryč. Ve 43. minutě se ještě Honza Střížka prezentoval povedenou střelou z dvaceti metrů, která jen o centimetry minula pravou tyč domácí branky.
O přestávce došlo k našemu prvnímu střídání, když Blažek nahradil Hamana. V druhém poločase jsme se snažili dále o vyrovnání, ale přibylo nepřesností a ubylo šancí. Až v 58. minutě se po opětovně zahraném rohu dostal k nebezpečné hlavičce Balů, ale brankář domácích vyrazil na roh.

V 60. a 65. minutě utkání jsme dvakrát střídali. Nejprve Balůa nahradil Šotola a poté Davida Vondrouše Zdeněk a jak se později ukázalo, trenéři měli šťastnou ruku. V 70. minutě šel právě Šotola sám na brankáře, snažil se ho obstřelit zleva, ale ten jeho záměr vystihl. V 80. minutě, kdy už jsme hráli pouze na tři obránce, měli šanci i domácí, ale Jarda Kafka byl na svém místě. No a v 88. minutě, když už to vypadalo, že domácí vedení udrží, se nám podařilo vyrovnat. Blažek rozehrál přímý kop téměř z poloviny hřiště. Šotola na velkém vápně rozhodil obránce domácích, od něhož se míč odrazil k úplně volnému Zdeňkovi a ten asi zavřel oči a z deseti metrů napálil míč z pravé strany přesně ke vzdálenější tyči 1 : 1. Byla to opravdu výstavní trefa! Zajímavý byl poté pohled na naši lavičku, kde po sobě všichni skákali a plácali se, podobně jako den předtím v Lisabonu hráči Realu, kteří oslavovali vyrovnání v nastaveném čase finále Ligy mistrů. V poslední minutě měli domácí ještě výhodu trestného kopu z pravé strany, ale Jarda Kafka si s ním poradil a tak jsme se ze Staré Paky vraceli s jedním bodem, ale hlavně s příjemným pocitem.

Sestava:
Kafka – Střížka, Fof, Kožíšek, Drahonínský – Haman (46. Blažek), Poláček, Hátle, Vondrouš (65. Zdeněk) – Balihar (60. Šotola), Filounek