SK Sobotka – SK Miletín 3:1 (1:1)
Branka: 16. Němeček

Sestavy:
Chrpa (65. Taneček) – Klečal, Halbych, Bárta, Juriga (50. Mikulecký) – Topič P., Škopán, Knobloch, Men (78. Zahradník) – Rulc, Přikryl (71. Čepička) Schejbal – Nosek (75.Šimůnek), Leplt, Brentner, Stránský (60.Hátle) – Nálevka, Kněžourek, Krátký, Bartoníček – Němeček, Urban
Karty:
3 2

Po sérii třech vítězství zajíždělo naše A-mužstvo na horkou půdu do Sobotky. Osmé kolo 1. B třídy bylo stejně jako to šesté naplánováno na státní svátek. Ačkoliv se 8. května slaví „Den vítězství“, pro miletínské barvy čtvrtek nikterak vítězným nebyl. Ale pěkně popořadě…

Hned v první minutě měl šanci Urban, ale jeho střela byla domácí obranou sražena pouze na roh. O tom, že nebude jednoduché zopakovat výsledek prvního vzájemného střetnutí (3:1), se hosté přesvědčili poměrně záhy. Ve 3. min. po nedůrazu Noska ve vápně sice ještě stihl Stránský bezpečně odvrátit na roh, v 10. min. se však již síť za Schejbalem rozvlnila. Stalo se tak poté, co Stránský propadl na kraji obrany, Rulc jej obešel, centrem našel před branku nabíhajícího Mena, kterého nepokryl Nálevka a osamocen z bezprostřední blízkosti doslova propálil Schejbala – 1:0. Odpovědět se ve 14. min. snažil Urban, jeho střela však byla zblokována na roh. V 16. min. dostal nahrávku na roh pokutového území Nálevka, který poté, co vběhl do vápna, byl ve snaze dostat se přes bránícího hráče do zakončení zastaven pouze za cenu faulu. K nařízené penaltě se postavil Němeček a s přehledem ji proměnil – 1:1. V 19. min. se dostal za domácí obranu Němeček, ani ten se však do zakončení nedostal, neboť byl opět na hranici velkého vápna faulován. Z trestného kopu nastřelil Bartoníček pouze zeď. Na toto dění razantně odpověděli domácí, když prvně ve 21. min. nikým nebráněný Rulc střílel nad Schejbalovu branku a v min. 27. střílel rovněž nad záložník domácích. Nicméně, po krásném lobu Kněžourka se do šance dral Nálevka, tomu ale scházelo ke klidnějšímu zakončení několik decimetrů, a tak jeho střela skončila vysoko nad. Ještě do poločasu mohl skóre ve prospěch domácích změnit Přikryl, který po centru agilního Rulce nastřelil tyč. Hvizd, kterým rozhodčí ukončil první půli, byl pro hosty osvobozením z tlaku domácích, kteří měli v této fázi zápasu častěji míč na svých kopačkách a dokázali si vytvořit gólové šance.

Druhý poločas zahájila chyba domácí defenzivy. Po centru do vápna vypadl brankáři Chrpovi po srážce s vlastním obráncem balon z rukou, Nálevkovi však chyběl krok k tomu, aby tuto chybu potrestal. Ve 47. min. po kombinaci Urbana, Krátkého a Nálevky posledně jmenovaný vystřelil, ovšem jeho pokus zblokovala domácí obrana. Stejně dopadla i Němečkova střela ze 49. min., také zblokována obranou. Rozhodující pro konečnou dělbu bodů byly následující okamžiky. Jakoby bez absentujícího dirigenta obrany Machačky scházel hostující obraně klid. Zárodek neúspěchu se začal rodit v 54. min., kdy Leplt laxně přistoupil k souboji s útočníkem soupeře, nechal se obehrát a v nouzi byl nucen odklidit balon za cenu rohového kopu. Zásadní chyba však nastala při bránění rohového kopu, kdy OPAKOVANÉ nedůsledné pokrytí hráčů tentokrát potrestal důrazný Rulc tak, že hlavou skóroval – 2:1. Jen o šest minut později přišlo další selhání. Nosek si ve vápně rukama přidržel domácího útočníka, který padl k zemi. Následovala penalta, s níž si Přikryl poradil. Ani při třetím gólu neměl Kuba Schejbal šanci zakročit. V 65. min. se ke střele mimo pokutové území propracoval Krátký, jeho pěkný pokus však gólman vychytal. Ani dalekonosná střela Hátleho (levou nohou!) pro domácího brankáře větší problémy neznamenala. Ke změně výsledku tak již nepomohla ani urputná snaha celého týmu, ani vysunutí Leplta na hrot útoku se současnou hrou na 3 obránce v posledních patnácti minutách utkání. Nutno dodat, že si Miletín v průběhu druhé půle nevytvořil žádnou vyloženou šanci, a tak je vítězství Sobotky zcela zasloužené.

L. Štrobl, trenér (domácí):
Vyrovnané utkání s šancemi na obou stranách. Možná jsme chtěli více než soupeř, ale rozhodlo i to, že jsme dokázali využít naše šance, což je jinak náš problém.
Kraus, vedoucí mužstva (hosté):
Zápas jsme nerozehráli špatně. Hned v první minutě měl stoprocentní šanci Urban, ale situaci nevyřešil dobře. Hrál se otevřený kombinační fotbal, pro který byly ideální podmínky. Co se nepovedlo nám, to se podařilo domácím, kteří využili naši nedůslednosti v obraně a šli do vedení. To však nevydrželo dlouho a přišlo zasloužené vyrovnání z pokutového kopu po faulu na Nálevku. Do šaten odcházela obě mužstva za nerozhodného stavu. Do druhé půle jsme šli se snahou zápas rozhodnout. To bychom však nesměli udělat dvě fatální chyby, které nás nakonec stáli body. Jelikož my jsme na rozdíl od domácích chyby nepotrestaly, jejich vítězství je zasloužené.

Diváků: 60
Rozhodčí: Havlík